ŽESTOKO SAOPŠTENJE CRVENE ZVEZDE POSLE SKANDALA U LESKOVCU! Izašli sa terena, pa ZAGRMELI: Bili smo PRIMORANI na ovaj potez!
Foto: Printscreen / Youtube / SUPER RUKOMETNA LIGA

oglasili se

ŽESTOKO SAOPŠTENJE CRVENE ZVEZDE POSLE SKANDALA U LESKOVCU! Izašli sa terena, pa ZAGRMELI: Bili smo PRIMORANI na ovaj potez!

Ostali sportovi -

Na utakmici između Dubočice i Crvene zvezde u meču plej-auta Superlige došlo je do incidenta!

Neposredni povod bio je prekršaj nad pivotmenom crveno-belih Dušanom Andrejevićem, igrao se 44. minut, a Leskovčani su vodili 25:22.

Protestovali su sa klupe Zvezde, pre svih trener Nedeljko Matić i sportski direktor Ognjen Kajganić, a na meti su bile sudije Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić.

Pale su teške reči i psovke između klupe Zvezde i domaćih navijača, a Kajganić je pozvao ekipu da napusti teren nakon što je desni bek Miloš Bujišić dobio dva minuta isključenja zbog prigovora.

Pred oko 2.000 gledalaca, usledilo je nekoliko minuta meteža, posle čega je gostujući tim napustio teren i nije se vratio na parket.

Sada su se ovim povodom oglasili i čelnici Zvezde i to žestokim saopštenjem.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Povodom dešavanja na utakmici 2. kola plej-auta SRL Srbije u Leskovcu odigranoj između RK Dubočica 54 i MRK Crvena zvezda, tokom koje je naš tim doneo nepopularnu odluku o povlačenju ekipe sa terena pre njenog završetka, u obavezi smo da se obratimo javnosti.

U toku same utakmice, kao i na poluvremenu, sportski direktor Ognjen Kajganić i trener ekipe Nedeljko Matić, u više navrata upozoravali su sudije i delegate na nesankcionisanje pregrube igre od strane protivničkih igrača, što se dešavalo i na prethodnim utakmicama sa istim akterima, a sve u želji da zaštitimo naše igrače i igru uopšte.

U 44. minutu utakmice, posle izuzetno grubog faula nad pivotmenom Crvene zvezde Dušanom Andrejevićem, povređeno mu je oko. Da ne bi došlo do eskalacije situacije na parketu i kako bi sprečili nastanak potpunog haosa usled pristrasnog suđenja arbitara, a pre svega radi zaštite zdravlja igrača, bili smo primorani na ovaj potez, koji smatramo jedinim ispravnim u datom trenutku.

Takođe, želimo da upoznamo javnost sa događajima tokom utakmica Crvene zvezde gde je pravdu delio isti sudijski par. Nakon utakmice 9. kola SRL, odigrane 11. novembra 2023. godine u Leskovcu, igrač Crvene zvezde Mihailo Šljukić je posle grubog faula završio u Urgentnom centru sa dijagnozom potresa mozga. Isti sudijski par nastavio je sa pristrasnim suđenjem na utakmici 21. kola SRL, odigranoj 30. marta 2024. godine u Kaću. To je kulminiralo u sredu, 17. aprila na pomenutoj utakmici 2. kola plej-auta u Leskovcu, kada je Dušan Andrejević po dolasku u Beograd završio u bolnici sa dijagnozom povrede oka, hematomom i edemom na očnom kapku, a postoji opasnost i od odvajanja retine (ozbiljnijih problema sa okom). Novi pregled zakazan je u ponedeljak, što za posledicu ima njegovo odsustvo do daljnjeg.

Napominjemo da su na prethodnim utakmicama naši igrači zadobili teške povrede u više navrata, pa čak i otvoren prelom ruke, a imajući u vidu da je rukomet fizički zahtevan kontaktni sport, svako dozvoljavanje preoštre igre smatramo direktnim ugrožavanjem zdravlja igrača.

Mišljenja smo da je ovome doprinelo i loše delegiranje komesara za suđenje, Vladimira Nikolića. Svesni smo da su i sudije ljudi i da dolazi do nenamernih grešaka. Ne pravimo teorije zavere i svesni smo da je rukomet zahtevan sport, pa tako ne želimo da mislimo da Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić imaju nešto protiv našeg kluba, ali smatramo da su zbog svog iskustva morali bolje da procene situaciju i reaguju.

Istovremeno, napominjemo da od povratka u srpski rukomet i dolaska u Crvenu zvezdu trener Nedeljko Matić trpi veoma nekorektan odnos od strane arbitara, što nije u redu s obzirom na njegove trenerske i ljudske kvalitete, a i godine staža.

MRK Crvena zvezda održao je sastanak Upravnog odbora na kojem je jednoglasno podržana odluka sportskog direktora i trenera da povuku ekipu sa terena, i pored velike želje igrača da se vrate na teren, kako ne bi došlo do još goreg scenarija.

Crvena zvezda se trudi da sa svim klubovima ima korektne i fer odnose, samim tim i sa sudijama i da radi na promociji rukometa kao sporta, tako da ne vidimo razlog da se sa razglasa puštaju pesme koje vređaju naš klub, kao što se to desilo u sredu u hali u Leskovcu.

S obzirom na navedene činjenice, uvereni smo da će RS Srbije adekvatno reagovati, a sve u cilju promocije rukometa i zaštite igrača jer ipak su igrači najvažniji.

Sportski pozdrav

UO MRK CRVENA ZVEZDA

Kurir sport

BONUS VIDEO:

01:34

Ceca Kitić otvoreno o svojim počecima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track