BITAN TRIJUMF BEOGRAĐANA U SPLITU: Novi Beograd se plasirao na Fajnal-for
Foto: Starsport

Liga šampiona

BITAN TRIJUMF BEOGRAĐANA U SPLITU: Novi Beograd se plasirao na Fajnal-for

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Novog Beograda treću godinu uzastopno igraće na Fajnal-foru Lige šampiona.

Posle pobede nad splitskim Jadranom 15:10 i trijumfom Pro Reka u duelu protiv ekipe Marseja 12:10, Novobeograđani su dva kola pre kraja ligaškog dela elitnog takmičenja osigurali učešće na završnom turniru.

Uz Novi Beograd plasman je obezbedio i Pro Reko, a ove dve ekipe u preostala dva kola će odlučiti o tome koja ekipa će osvojiti prvo mesto u grupi A Top 8 faze.

Finalni turnir Lige šampiona igraće se od 6. do 8. juna na Malti, a zanimljivo je da su prethodne dve godine upravo ekipe Novog Beograda i Pro Reka igrale u finalu, a da je italijanski tim oba puta uz mnogo sreće slavio na peterce.

Ekipa Novog Beograda pružila je još jednu blistavu partiju u Splitu. Posle izjednačenog prvog poluvremena, aktuelni regionalni i srpski prvak i osvajač nacionalnog Kupa furiozno je odigrao u trećoj četvrtini koju je sa čak 5:1 rešio u svoju korist i tako trasirao put ka vrednom trijumfu.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Nikola Jakšić sa četiri gola, dok se Angelos Vlahopulos tri puta upisao u listu strelaca.

Kurir sport

Bonus video:

03:41

Tetovaže sportisti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track