SVETSKI KUP U BAKUU: Zorana Arunović u finalu pištoljem
Foto: SSS

Uspešan start

SVETSKI KUP U BAKUU: Zorana Arunović u finalu pištoljem

Ostali sportovi -

Zorana Arunović je uspešno startovala na Svetskom kupu u Bakuu.

Srpska olimpijka je danas u kvalifikacijama vazdušnim pištoljem zauzela šesto mesto i plasirala se u sutrašnje finale.

Arunovićeva je pogodila 578 krugova, tri manje od Austrijanke Silvije Štajner, koja je kao prva prošla među osam najboljih.

U finale su se kvalifikovale samo tri Evropljanke. Uz našu i austrijsku reprezentativku, borbu nastavljaju Francuskinja Kamil Jedrzejevski, dve Kineskinje, dve Korejke i jedna takmičarka iz Hong Konga. Učestvovalo je 69 takmičarki.

Zorana Arunović je naša jedina predstavnica u takmičenjima vazdušnim oružjem na Svetskom kupu u Bakuu. Olimpijski vicešampion Damir Mikec je trebalo da se nadmeće vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji i u miksu sa Arunovićevom. Međutim, Mikec je odustao od puta u Baku kako bi nastavio sa oporavkom od povrede ruke.

Strelci puškom (Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Sanja Vukašinović, Milutin Stefanović) neće učestvovati u takmičenjima vazdušnom puškom. U njihovom i u fokusu stručnog štaba je gađanje malokalibarskom puškom iz trostava, između ostalog i u cilju podizanja forme pred Evropsko prvenstvo MK oružjem u Osijeku.

U Bakuu će biti održana dva takmičenja u trostavu.

Vazdušni pištolj, žene, kvalifikacije: 1. Silvija Štajner (Austrija) 581 2. Ksue Li (Kina) 581, 3. Ranksin Đijang (Kina) 579...6. Zorana Arunović 578...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track