DIVILA MU SE CELA JUGOSLAVIJA, A ONDA JE ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI! Šok priča o SUNOVRATU šampiona: Žena ga ostavila zbog alkohola!
Foto: Jure Makovec / AFP / Profimedia

poroci ga upropastili

DIVILA MU SE CELA JUGOSLAVIJA, A ONDA JE ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI! Šok priča o SUNOVRATU šampiona: Žena ga ostavila zbog alkohola!

Ostali sportovi -

Potresna priča o sunovratu ikone slovenačkog sporta...

Ljubitelji ski sportova na ovim prostorima i danas dobro pamte Primoža Peterku, legendarnog Slovenca koji je beležio impresivne rezultate u ski skokovima.

Primož je bio ikona slovenačkog sporta, voleli su ga i divili mu se kao Luki Dončiću danas. Peterka, koji danas ima 45 godina, takmičio se od 1996. do 2011. godine i jedan je od najuspešnijih slovenačkih sportista. Osvajao je Svetski kup 1997. i 1998. godine, ima titulu i sa turneje Četiri skakaonice (1997), kao i bronzanu medalju sa Olimpijskih igara u Solt Lejk Sitiju 2002. sa reprezentacijom.

Međutim, od završetka profesionalne karijere, sve u životu ide mu nizbrdo. Okušao se kao trener u reprezentaciji Poljske i dobio je otkaz zbog alkoholizma, što je inače bio razlog i razvoda.

Peterka je bio u braku sa Renatom Bohinc, bivšom manekenkom i mis Slovenije 1996. godine, dobiili su troje dece, ali je onda sve "puklo" zbog njegove ljubavi prema alkoholu. Par je bio u braku od 2003. do 2020. godine, a supruga Renata je bila uz njega i u najtežim danima kada je 2012. čak završio i na psihijatrijskom lečenju u Begunju zbog problema sa alkohom. Ipak, nakon svega nije mogla da ostane sa njim, nikada se nije rešio ovog poroka, pa je okočana veza posle 23 godine i Renata je danas u vezi sa jednim muzičarem iz Slovenije, dok je sa njim u dobrim odnosima.

"Zvanično smo se razveli pre šest mjeseci, a sad je prošla već godina dana otkako živim samo s decom. Znate, kada ste toliko dugo s nekim, i to završi, umre deo vas. Zaista sam verovala kako će ljubav biti dovoljna, ali su stigli problemi s kojima nisam znala kako da se nosimo", poručila je Renata u jednom intervjuu.

Primož Peterka je inače prvi Slovenac koji je skočio preko 200 metara na Planici (preciznije 212 metara), dok je tokom karijere ostvario 15 pojedinačnih pobeda.

Kurir sport/J.M./Mondo

01:43

BUGARSKI SPASILAC, HEROJ STARE PLANINE: Od bele smrti spasio čak 50 ljudi (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja