JOŠ JEDAN SPORTSKI SPEKTAKL U BEOGRADU: Počinje Evropsko prvenstvo u tekvondu! Sve borbe u hali 1 na Sajmu!
Foto: Tekvondo savez Srbije

idemo

JOŠ JEDAN SPORTSKI SPEKTAKL U BEOGRADU: Počinje Evropsko prvenstvo u tekvondu! Sve borbe u hali 1 na Sajmu!

Ostali sportovi -

Danas počinje Evropsko prvenstvo u tekvondu, čiji je domaćin glavni grad Srbije Beograd.

Tekvondo, Tekvondo Srbija
foto: Tekvondo savez Srbije

U 9.00 časova ujutro počeće prve borbe seniora u obe konkurencije u hali 1 Beogradskog sajma, a svečano otvaranje biće u 16.30 sati. Planirano je da šampionat Evrope u tekvondu traje do 12. maja, kad će na programu biti finalne borbe. Svakog dana borbe će biti organizovane od 9.00 do 20.00 sati.

Šampionat predstavlja izuzetnu priliku za dalji razvoj tekvonda u Srbiji i promociju naše zemlje kao domaćina velikih sportskih događaja, a realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda.

Tekvondo, Tekvondo Srbija
foto: Tekvondo savez Srbije

Prijavljeni broj takmičara je impresivan - 762 borca iz više od 40 evropskih zemalja, spremnih da pruže najbolje od sebe i impresioniraju svet svojim veštinama. U srpskoj reprezentaciji, sedam devojaka i osam mladića u seniorskoj konkurenciji, kao i devetoro paratekvondista s ponosom predstavljaju našu zemlju.

Tijana Bogdanović
foto: Tekvondo savez Srbije

Čuvena srpska reprezentativka u tekvondu Tijana Bogdanović izrazila je zadovoljstvo što je Beograd domaćin ovako prestižnog sportskog događaja.

- Biti ambasador i domaćin ovog takmičenja, posebno kad se odvija u Beogradu, za mene je izuzetno važno i emotivno iskustvo. Verujem da će ovo prvenstvo biti jedno od najjačih dosad, puno strasti, borbenosti i neizvesnosti. Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu i podrže nas, jer podrška je ono što nas dodatno inspiriše - rekla je Bogdanovićeva.

Tijana Bogdanović, Milica Mandić
foto: Tekvondo savez Srbije

Dvostruke olimpijske šampionke Tijana Bogdanović i Milica Mandić zaštitna su lica Evropskog prvenstva u tekvondu. One su tim povodom snimile promotivni spot koji će u danima održavanja šampionata obići čitav Stari kontinent, jer će više od 30 evropskih država uživo prenositi finalne borbe.

Dragan Jović, Dragan Jović Gale
foto: Tekvondo savez Srbije

Tvorac svih uspeha srpskih tekvondista Dragan Gale Jović o EP kaže:

- Imaćemo jedan od najmlađih timova u Evropi, s prosekom od 20 godina i nemerljivom ambicijom da nastavimo da gradimo naslede uspeha koje smo započeli s Milicom Mandić, Tijanom Bogdanović, Nadicom Božanić... Da budemo vetar u leđa mladoj Aleksandri Perišić, koja će nas predstavljati na Olimpijskim igrama u Parizu.

Kurir sport

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track