LIGA NACIJA: Gvideti objavio spisak odbojkašica za prve dve sedmice
Foto: OSSRB

Prvi turnir u Rio de Žaneiru

LIGA NACIJA: Gvideti objavio spisak odbojkašica za prve dve sedmice

Ostali sportovi -

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Đovani Gvideti saopštio je danas spisak od 16 igračica za prve dve sedmice Lige nacija 2024, preneo je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Liga nacija će se odigrati od 14. maja do 23. juna. Takmičenje po grupama u Ligi nacija 2024. odigraće od 14. maja do 16. juna.

Na spisku su:

Tehničari: Slađana Mirković i Marija Miljević

Korektori: Ana Bjelica i Vanja Bukilć

Libera: Teodora Pušić, Aleksandra Jegdić i Silvija Popović

Blokeri: Minja Osmajić, Hena Kurtagić, Ana Malešević i Maša Kirov

Primači: Sara Lozo, Bojana Milenković, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac i Vanja Ivanović.

Srbija će prvi meč prve nedelje odigrati u Rio de Žaneiru protiv Dominikanske Republike u četvrtak, 16. maja od 2.00 časa ujutro po našem vremenu.

Drugu utakmicu u Rio de Žaneiru odigrati u petak, 17. maja od 19 časova protiv Tajlanda, a treću u subotu, 18. maja od 19 časova protiv Kine. Četvrti meč Srbija će odigrati u nedelju, 19. maja od 15 časova po našem vremenu protiv Brazila. U Brazilu će još igrati i Kanada, SAD i Koreja.

U okviru druge sedmice, od 28. maja do 2. juna, Srbija će igrati u Arlingtonu, u SAD, protiv Poljske, Turske, Kanade i Bugarske. U SAD će pored domaćina igrati i Nemačka i Koreja.

Treća sedmica će se odigrati od 11. do 16. juna u Fukuoki, u Japanu. Srbija će u Japanu igrati protiv Holandije, Francuske, Italije i domaće reprezentacije. Pored Srbije, u Japanu će igrati i SAD, Kanada, i Koreja.

Seniorke Srbije u interkontinentalnom delu neće igrati protiv SAD, Nemačke i Koreje. Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati četiri utakmice, odnosno ukupno 12.

Beta

Bonus video:

01:20

HUMANITARNI TURNIR NA MAGLIĆU: Odbojka na pesku za Stefana! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track