VELIKI USPEH DUŠANA BORKOVIĆA: Srbin dobio podršku Honde, voziće FIA TCR Svetsko prvenstvo automobila!
Foto: www.dusanborkovic.com

korak dalje

VELIKI USPEH DUŠANA BORKOVIĆA: Srbin dobio podršku Honde, voziće FIA TCR Svetsko prvenstvo automobila!

Ostali sportovi -

Dušan Borković, najbolji srpski automobilista, u potpunosti prelazi na FIA TCR Svetsko prvenstvo od ove godine i nastavlja da predstavlja Srbiju na jednom od najviših stepenika automobilizma.

Dušan Borković
foto: www.dusanborkovic.com

Posle osvojenog podijuma na FIA TCR Svetskom prvenstvu u Marakešu 4. aprila, fabrika Honde pozvala je Srbina da se trajno pridruži svetskoj automobilskoj eliti. Tako će Dušan Borković biti jedan od tri fabrička vozača Honde, JAS Motorsporta i Goat Racing Tima zajedno sa Estebanom Gerijerijem iz Argentine i Italijanom Markom Butijem.

- Ogromna mi je čast što idem u FIA TCR Svetsko prvenstvo, nakon započete sezone u evropskom šampionatu. Plan je bio da ove godine vozim većinski u Evropi kako bih se upoznao sa autom i timom, ali sam srećan što su Honda, tim i šampionat prepoznali moj kvalitet već nakon dve trke i pružili mi šansu da se takmičim po punom kalendaru FIA TCR Svetskog prvenstva, što smo inicijalno planiralu tek za 2025. godinu. Dobio sam priliku da budem među 15-20 najboljih vozača sveta i predstavim Srbiju, EXPO2027 i svoje partnere - izjavio je Dušan Borković.

Dušan Borković
foto: www.dusanborkovic.com

Sledeća trka Borkovića očekuje u Sjedinjenim Američkim Državama 7. i 8. juna, zatim nastavlja put Brazila, Urugvaja, Kine, Makaa i Saudijske Arabije. Sve trke u Srbiji gledaoci će imati mogućnost da prate na RTS kanalima.

- Veoma sam ponosan na Dušana, i ceo tim. Doneli smo stratešku odluku da Borković pređe u svetsko prvenstvo već ove godine. To smo učinili ne samo zbog sjajnog rezultata i podijuma u Marakešu, već i zbog pokazane brzine, iskustva i sjajnog slaganja sa timskim kolegama, inženjerima i ostatkom ekipe. Svi znamo Dušana i njegove performanse već preko 10 godina, i impresionirani smo njegovom konstantnom željom za učenjem i verujem da ćemo imati sjajnu dugogidišnju saradnju jer delimo iste vrednosti i ciljeve - rekao je Pepe Oriola, generalni menadžer GOAT Racing Tima.

Kurir sport

02:54

NESREĆA U KOJOJ JE ZAMALO IZGUBIO ŽIVOT! Najbolji srpski automobilista Borković je imao samo 9 godina KADA SE SUOČIO SA OVIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja