SRBIN NASTAVLJA SA USPESIMA: Treći podijum zaredom za Vesnića, trku u Portugalu završio drugi
Foto: Privatna arhiva

svaka čast

SRBIN NASTAVLJA SA USPESIMA: Treći podijum zaredom za Vesnića, trku u Portugalu završio drugi

Ostali sportovi -

Treću trku Šampionata Evrope na brdskim stazama srpski automobilista Milovan Mikica Vesnić završio je kao drugoplasirani, treći put uzastupno ove sezone.

Očekivanja su sigurno bila veća, ali nepredvidivo portugalsko vreme odigralo je više u korist Italijana Antonina Miljola.

Ipak, brzi Užičanin je svakako zadovoljan novim uspehom u konkurenciji najboljih evropskih vozača.

Milovan Vesnić
foto: Privatna arhiva

Ekipa je odmah iz Španije otputovala u Portugal, gde ih je dočekala kiša koja nije prestajala sve do prve nedeljne vožnje.

“Čudan vikend. Staza u Portugalu mi definitivno odgovara, ali vremenske nepogode uz prilično lošu organizaciju ove godine, pretvorili su ovu trku u pravi košmar za većinu vozača. U subotu od tri zakazana treninga vožena su samo dva, a i taj drugi je okončan gotovo po mraku. Prekidi su trajali po dva-tri sata jer se organizacija loše nosila sa nastalom situacijom. Isto važi i za nedeljnu trku. Staza je zbog kiše bila klizavija nego prošle godine, vreme hladnije, ali i ja i tim smo dali sve od sebe. Opet smo za četiri sekunde poboljšali vreme u odnosu na 2023, pa smo samu trku završili za nešto više od 1,5 sekundi iza pobednika. Napredujemo, zadovoljan sam, ali moraćemo još da se potrudimo da stignemo do pobede. Tri druga mesta jesu uspeh, ali mi nismo došli ovde da budemo drugi. Zato idemo još jače u nastavak šampionata”, poručio je Vesnić iz Portugala.

Milovan Vesnić
foto: Privatna arhiva

Nakon 20 dana na putu i trka u Španiji i Portugalu ekipa kreće na 3.500 kilometara dug put kući i to samo da bi se kratko odmorili, jer ih za dve nedelje očekuje trka u Češkoj. Staza Ecce Homo kraj Štenberka biće potpuno nov izazov za Vesnić rejsing tim, koji će ovde nastupati po prvi put.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

00:15

Ivana Španović Dubai

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track