PRVI "MEMORIJAL MILISAV PANTIĆ": Takmičari i gosti iz cele Srbije u čast legende srpskog streljaštva
Foto: Streljački savez Srbije

Oko 200 takmičara

PRVI "MEMORIJAL MILISAV PANTIĆ": Takmičari i gosti iz cele Srbije u čast legende srpskog streljaštva

Ostali sportovi -

Oko 200 takmičara i mnogo gostiju iz svih krajeva Srbije okupilo se na strelištu Careva ćuprija povodom Prvog memorijalnog turnira „Milisav Pantić“, organizovanog u čast dugogodišnjeg streljačkog radnika, preminulog prošle godine.

Pantić je obavljao razne funkcije u streljaštvu, bio je sudija, puškar... ali pre svega dobar čovek. Praktično nije bilo strelca ili bilo koga uključenog u srpsko streljaštvo koji nije poznavao Milisava Miću Pantića. Mnoge generacije će ga pamtiti kao dugogodišnjeg domaćina strelišta „Careva ćuprija“, na kome je sve dočekivao i ispraćao sa osmehom.

Svečano otvaranje je počelo na neobičan i vrlo lep način. Poznata umetnica na trubi, Danijela Veselinović, koja je na turnir došla sa klubom „Milosav Vujović“ iz Arilja, je izvela melodiju „Svilen konac“, omiljenu pesmu Miliava Pantića. Potom se prisutnima obratio Veljko Pavković, predsednik Sportskog streljačkog udruženja Tokarev, tehničkog organizatora turnira.

O Milisavu Pantiću je govorio njegov dugogodišnji prijatelj, Nenad Petković, generalni sekretar SSS. Petković je istakao da nije iznenađen velikim odzivom takmičara i gostiju, s obzirom na trag koji je Milisav Pantić ostavio u srpskom streljaštvu, u kome je rezličite funkcije obavljao duže od pola veka.

-Milisav Pantić je svaki problem rešavao sa osmehom, zato se svi sada sa osmehom sećamo njega. Verujem da će turnir postati tradicionalan i da ćemo se u njegovu čast i narednih godina okupljati na takmičenju na „Carevoj ćupriji“ – kazao je između ostalih Petković.

Turnir je otvorila i gostima se na prisustvu zahvalila Biljana Tošić, ćerka Milisava Pantića, uz prisustvo ostalih članova porodice, od kojih su nekih i dalje u streljaštvu.

Na programu su bile tri discipline. Udruženje Tokarev je bilo dobar organizator i domaćin, a imalo je i uspeha na vatrenoj liniji.

Streljaštvo, Strelci, Memorijaj Milisav Pantić
foto: Streljački savez Srbije

U gađanju malokalibarskom puškom pobedio je Đorđe Mitrašinović iz kluba domaćina, koji je u „tesnom“ nadmetanju odneo i ekipnu titulu. MK pištoljem je trijumfovao takođe član Tokareva, Dejan Tomanović, a najbolju ekipu imala je družina Top iz Topole. U najmasovnijoj disciplini, gađanju pištoljem revolverom učestvovalo je 145 takmičara, a pobedili su Damjan Arsić iz Topa i ekipa družine „Milosav Vujović“ iz Arilja.

MK puška: 1. Đorđe Mitrašinović (Tokarev) 96 krugova, 2. Lazar Stanojlović 95, 3. Igor Stanić (Tokarev) 94... Ekipno: 1. Tokarev, Beograd 263, 2. Jovanovići 262, 3. „Milosav Vujović“, Arilje 261...

Pištolj revolver: 1. Damjan Arsić (Top, Topola) 95, 2. Dragan Milašević (Alfa strelište) 91, 3. Milan Vuković (Top Topola) 90... Ekipno: 1. „Milosav Vujović“, Arilje 241, 2. Top 182, 3. Jovanovići 171...

MK pištolj: 1. Dejan Tomanović (Tokarev) 93, 2. Borislav Babić (KSS Policajac) 92, 3. Bojan Zorić (Pančevo 1813) 90... Ekipno: 1. Top 170, 2. Policajac 92, 3. Barajevo 002 88...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track