SVEČANOM CEREMONIJOM OTVORENE PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH! Mališani ODUŠEVLJENI spektaklom u Beogradu, kiša nije pokvarila planove
Foto: Sportske igre mladih

11. sezona

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVORENE PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH! Mališani ODUŠEVLJENI spektaklom u Beogradu, kiša nije pokvarila planove

Ostali sportovi -

Spektakularnom ceremonijom svečanog otvaranja u Beogradu je počela 11 sezona manifestacije "Plazma sportske igre mladih".

Ni kiša nije pomerila deci osmehe sa lica, pa se tako na Trgu Republike okupio veliki broj mališana i zvanično su otpočele igre u kojima će tokom čitavog leta učešće uzeti preko 315.000 dečaka i devojčica! Takmičenje se održava 11. put u Srbiji, a pored naše zemlje igre obuhvataju i države regiona - Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju.

Predsednik "Plazma sportskih igara mladih", Zdravko Marić, izneo je planove ovog takmičenja.

- Planovi su, pre svega, završiti ovu godinu koja je izazovna zbog velikog broja dece. Uključili smo i Sloveniju od ove godine i imaćemo preko 315.000 dece. Nadamo se da će nas poslužiti vreme, što se na otvaranju nije desilo, jer cilj je da deca što više vremena provedu na otvorenom - istakao je on, pa se zahvalio timu u Srbiji u kojoj će u 180 događaja učešće uzeti 120.000 dece:

- Ja se zahvaljujem timu u Srbiji, to je rezultat najveći ove godine, veći nego u Hrvatskoj. Zahvaljujem se i Vladi Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ovaj kontinuirani rast ne bi bio moguć bez svih institucija i sponzora.

Marić je, takoođe, pozvao je decu da se iz godine u godinu prijavljuju u što većem broju, jer to, prema njegovim rečima, nije samo takmičenje već su nova prijateljstva i druženje.

1 / 13 Foto: Sportske igre mladih

Na svečanom otvaranju specijalni gost bila je i odbojkašica Maja Ognjenović koja je oduševila mališane i pobrala velike simpatije i krupne aplauze, a zatim istakla kolika je važnost ovakve manifestacije.

- Naravno da tu otpočetka ne treba imati preambiciozne namere, uvek potenciramo na disciplini, zadravim navikama i životu. Srećna sam što broj dece iz godine u godinu raste, jer je ovo manifestacija koja traje i nadam se da će tako i ostati - rekla je Maja Ognjenović.

Ovom događaju i zajedničkom paljenju plamena "SIM" prisustvovao je i ministar sporta i izaslanik predsednika Srbije Zoran Gajić koji je pozdravio sve prisutne učitelje, trenere i decu i poželeo im dobrodošlicu na sportsku manifestaciju, poručujući im da uživaju u Beogradu – gradu otvorenog srca.

- Sportske igre mladih odskora se održavaju u četiri zemlje regiona, a Beograd još jednom pokazuje da je grad širokog zagrljaja i otvorenog srca. Manifestacija je potvrda da ljudi sa ovih prostora mogu zajedno da sarađuju, da se druže, rastu, takmiče - rekao je Gajić.

Takođe, tu je bio i predsednik privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić, član Privremenog organa Nikola Nikodijević i predstavnica kompanije "Bambi" Ana Kovačević.

Aleksandar Šapić takođe nije mogao da sakrije zadovoljstvo:

- Mnogo sam srećan što u okviru 'Beogradskih dana porodice', koji prvi put traju dva meseca, imamo priliku da budemo domaćini ovako lepog događaja. Grad Beograd biće uvek otvoren za sve ljude dobre volje, bez obzira na naciju i veru. Želim vam da postanete veliki sportisti i da u dobrom sportskom duhu pronosite ime država odakle dolazite - poručio je Šapić, a na njegove reči nadovezao se Nikodijević:

- Politika Grada Beograda upravo i jeste da podržava najmlađe u bavljenju sportom i da on bude dostupan svakom detetu. Sport ne sme biti privilegija bogatih i ne sme zavisiti od materijalnog statusa roditelja. Zato se Grad trudi da deci omogući besplatne treninge, termine, da najbolje stipendira i da im obezbedi trenere - dodao je on.

Sportske igre mladih osnovane su 1996. godine i do sada je u igrama učestvovalo više od 2,7 miliona dece i mladih.

Kurir sport

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track