BRKIĆ DO POBEDNIČKOG POSTOLJA NA STARTU SEZONE Srpski vozač drugi u Poljskoj: Pravi izazovi tek slede (VIDEO)
Foto: privatna arhiva

BRKIĆ DO POBEDNIČKOG POSTOLJA NA STARTU SEZONE Srpski vozač drugi u Poljskoj: Pravi izazovi tek slede (VIDEO)

Ostali sportovi -

Na stazi Korcina u Poljskoj pokraj Krosna, počela je nova sezona u šampionatu Centralne Evrope u brdskim auto-trkama za 2024. godinu. Među 73 takmičara, jedini predstavnik Srbije, Uroš Brkić, aktuelni šampion CEZ-a, postigao je dobar rezultat osvajanjem drugog mesta u klasi E2-SC sa svojim prototipom NORMA M20F. Brkić je stazu dugačku 4.540m prešao za 2:04.952.

Uroš Brkić
foto: privatna arhiva

U izjavi nakon trke, Brkić je istakao izazove s kojima su se suočili u pripremi za sezonu, uključujući kašnjenje delova iz Francuske za menjač, što je otežalo pripremu njihovog bolida. Ovo je rezultiralo nedostatkom testiranja novih elemenata na automobilu, što je činilo prvu trku u Korcini prvim validnim testom za njih. Uprkos izazovima, Brkić je uspeo za jako kratko vreme da se prilagodi brzoj i klizavoj stazi uz vrlo kvalitetan rezultat.

Uroš Brkić
foto: privatna arhiva

Sa srećom koja ih je pratila na ovoj trci, Brkić ističe da je prvobitna trka trebalo da se održi u Severnoj Makedoniji, ali je odložena, omogućavajući im da završe pripremu bolida. Brkić se takođe osvrnuo na naporan raspored trka koji ih očekuje u narednim nedeljama, uključujući trke u Češkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Albaniji, ističući da će prva trećina sezone biti završena nakon pet uzastopnih vikenda trka, nakon čega sledi zasluženi odmor od tri nedelje.

00:14

Uroš Brkić u Poljskoj

Brkić je takođe iskoristio priliku da se zahvali svom pratećem timu, porodici, AK Galax kao i generalnom sponzoru kompaniji Marinkovic-Hofmann koji su mu pruzili podrsku i olaksali nastup na ovom takmičenju.

Brkić i njegov tim su se suočili s izazovima, ali su uspeli da ostvare rezultat u Korcini, pokazujući svoju posvećenost i spremnost za naredne trke u sezoni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track