OVO NIJE MOJ TIM! Posle debakla Srbije, proslavljeni reprezentativac ŽESTOKO ZAGRMEO: Bukvalno pola života igram za reprezentaciju
Foto: OSSRB

razočaran

OVO NIJE MOJ TIM! Posle debakla Srbije, proslavljeni reprezentativac ŽESTOKO ZAGRMEO: Bukvalno pola života igram za reprezentaciju

Ostali sportovi -

Proslavljeni reprezentativac Srbije Marko Podraščanin razočaran je nastupom Srbije na turniru prve sedmice VI Lige nacija 2024. u Rio de Žaneiru.

Srbija je doživela tri vezana poraza na turniru. Posle domaćina Brazila i Japana, našim odbojkašima su lekciju održali i reprezentativci Nemačke.

Nakon neočekivanog debakla (0:3) od selekcije Nemačke, naš iskusni reprezentativac Marko Podraščanin digao je glas:

"Pre svega bih čestitao reprezentaciji Nemačke. Iako su se već plasirali na Olimpijske igre, igrali su veoma čvrsto danas. Naravno, želeli smo drugačiji ishod danas, ali oni su igrali bolje. Ne znam zašto, ali su želeli pobedu više od nas. Nama je trijumf bio baš potreban posle teških poraza od Japana i Brazila prethodnih dana, ali i dalje smo u igri", rekao je Podraščanin i podsetio da je ostalo još osam utakmica u igri, ali ga jedna stvar brine:

"Ovo nije moj tim, ovo nije ekipa koju sam želeo i koja će se plasirati na Olimpijske igre. Moramo da igramo bolje!".

Aktuelni šampion Evrope sa Trentinom želeo je ovim rečiima da probudi saigrače jer slede važne utakmice u Otavi, gde se igra naredni turnir Lige nacija. A osim domaćina Kanade, Srbija igra protiv Holandije, SAD i Argentine. Dakle, ponovo vrlo izazovni protivnici.

"Počastvovan sam jer predstavljam svoju porodicu, prijatelje i državu već 18 ili 19 godina. Bukvalno, pola svog života igram za reprezentaciju. Dajem sve od sebe iz dana u dan, ali danas to nije bilo dovoljno za pobedu. Ostalo je još osam mečeva, za koje se nadam da meni neće biti poslednji, odnosno da ćemo ih dobiti, ali moramo da idemo korak po korak i da razmišljamo samo o sledećem protivniku", zaključio je Podraščanin.

Podsetimo, finalni turnir VI Lige nacija 2024. odigraće se u Lođu, u Poljskoj od 27. do 30. juna. Na finalni turnir će se plasirati Poljska (domaćin) i još sedam najuspešnijih selekcija.

Kurir sport/J.M./Mondo

01:20

HUMANITARNI TURNIR NA MAGLIĆU: Odbojka na pesku za Stefana! VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track