MAJKU TAJSONU POZLILO TOKOM LETA: Životna drama slavnog boksera! Simptomi ukazuju na jedno
Foto: Instagram

Loše vesti

MAJKU TAJSONU POZLILO TOKOM LETA: Životna drama slavnog boksera! Simptomi ukazuju na jedno

Ostali sportovi -

Čuvenom bokserskom šampionu Majku Tajsonu (57) pozlilo je tokom leta iz Majamija za Los Anđeles, prenose američki mediji.

Tajson je osetio vrtoglavicu i mučninu, a kako se spekuliše u pitanju je problem sa čirom na želucu.

Njemu je pozlilo oko 30 minuta pre sletanja, pa je na pisti u Los Anđelesu avion sačekala hitna pomoć i pružila Tajsonu medicinsku negu.

Majk Tajson bi za dva meseca trebao da se bori sa 27-godišnjim Džejkom Polom u egzibicionom meču, pa se već postavlja pitanje da li će ovaj zdravstveni problem možda sprečiti Tajsona da uđe u ring.

Neki poručuju da nije preporučljivo da Tajson izađe na meč. On bi mogao da bude u opasnosti od unutrašnjeg krvarenja, ukoliko dobije udarac u stomak.

Jedna od najtežih komplikacija čira je mogućnost da se ranica pretvori u rupturu, odnosno da se želudac ili debelo crevo otvore. Na taj način bi kiseline i bakterije mogle da se izliju u telo, što može dovesti do stanja opasnog po život, poznatog kao sepsa.

Perforacija čira na želucu je fatalna u oko 30 odsto slučajeva.

Ipak, drugi smiruju situaciju i govore da je jednostavno velika visina na kojoj se Tajson nalazio, pogoršala tipične simptome čira na želucu.

Kurir sport

Bonus video:

00:21

Sara Ćirković, boks, bokserka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track