ŠOKANTNE VESTI, NJEGA NEĆEMO GLEDATI U PARIZU! Srpski olimpijac dobio JEDNOGODIŠNJU SUSPENZIJU zbog dopinga!
Foto: Starsport

užas

ŠOKANTNE VESTI, NJEGA NEĆEMO GLEDATI U PARIZU! Srpski olimpijac dobio JEDNOGODIŠNJU SUSPENZIJU zbog dopinga!

Ostali sportovi -

Reprezentativac Srbije u plivanju, Uroš Nikolić, zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci dobio je jednogodišnju suspenziju, saznaje Sport klub.

Nikolić je krajem marta kao član srpske štafete 4X100 slobodno bio pozitivan na doping testu u toku Svetskog prvenstva u Dohi.

U njegovom organizmu je tada utvrđeno prisustvo pseudoefedrina, za koji je Uroš tvrdio da je korsitio kao lek protiv alergije.

Srpski plivač je uložio žalbu Svetskoj antidoping agenciji koja je prihvatila da se uradi retroaktivni tue odnosno da priloži svu dokumentaciju kojom se potvrđuje da je lek koristio u medicinske svrhe, a ne kao doping.

Uroš Nikolić
foto: Starsport

Kao što pravila nalažu obavljeno je saslušanje i tada je na žalost srpskog plivača žalba odbijena pa Nikolić neće moći da se bavi plivanjem od 4.jula ove, do 3.jula naredne godine, a sve je potvrdila i Antidoping agencija Srbije.

Ono što je zanimljivo i nelogično jeste da se Plivački savez Srbije nijednom od otvaranja ovog slučaja nije oglasio, ali je umeo da Nikolića izostavi iz štafete u Beogradu ya štafetu 4x100 slobodno na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Umesto Nikolića plivao je Justin Cvetkov koji je sa Andrejom Barnom, Velimirom Stjepanovićem i Nikolom Aćino osvojio evropsko zlato.

Kurir sport / Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track