Stjepanović peti drugog dana Svetskog kupa

Stjepanović peti drugog dana Svetskog kupa

Ostali sportovi -
Stjepanović je na turniru koji se održava u Dubaiju zauzeo peto mesto u trci na 1500m slobodno, dok je u trci na 100 metara delfin diskvalifikovan zbog lošeg okreta

Drugog dana Svetskog FINA kupa u plivanju mladi srpski plivač Velimir Stjepanović nastupio je u još dva finala.Stjepanović je na turniru koji se održava u Dubaiju zauzeo peto mesto u trci na 1500m slobodno, dok je u trci na 100 metara delfin diskvalifikovan zbog lošeg okreta.Stjepanović je nastupio i u kvalifikacijama na 200 metara slobodno gde je zauzeo deseto mesto sa rezultatom 1:48,73, što nije bilo dovoljno za finale.

Velja je tako izborio svoje četvrto finale na ovom Svetskom kupu. On je sa rezultatom 53,97 kao osmi ušao u finale u disciplini 100 metara delfin.

U večernjem finalu Stjepanović je najpre otplivao odličnu trku u nekarakterističnoj disciplini za njega, 1500 metara slobodno i sa rezultatom 15:27,13 zauzeo odlično peto mesto, da bi potom plivao u finalu u disciplini 100 metara delfin gde je na žalost bio diskovalifikovan zbog lošeg prvog okreta.

Jedini srpski plivač na ovogodišnjem Svetskom kupu u Dubaiju, osvojio u utorak bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin.

U nastavku Svetskog kupa plivači se sele u Dohu. Stjepanović će u Kataru od 6. do 7. oktobra odmeriti snage u istom plivačkom programu . Nakon Katara, naredni vikend 13. i 14. oktobra Svetski kup se seli u Štokholm, gde će Srbija imati dva predstavnika. Proveru trenutne forme imaće Radovan Siljevski i mladi Stefan Šorak, koji je prošle godine u tri runde Svetskog kupa osvojio ukupno četiri medalje: jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track