Vigins šokiran dokazima protiv Amstronga

Pobednik Tura

Vigins šokiran dokazima protiv Amstronga

Ostali sportovi -
Slavni američki biciklista označen je kao kolovođa najsofisticiranijeg doping programa ikada viđenog

Pobednik ovogodišnjeg Tur de Fransa Bredli Vigins priznao je da je šokiran gomilom dokaza protiv Lensa Armstronga. Slavni američki biciklista označen je kao kolovođa najsofisticiranijeg doping programa ikada viđenog.

"Prilično sam šokiran razmerama dokaza. Dugo sam u profesionalnom biciklizmu i znam koliko je potrebno da se trenira da se osvoji Tur de Frans. Nemam simpatije prema Armstrongu i priznajem da sam frustriran što je priča o njemu glavna tema u biciklizmu na kraju moje nezaboravne sezone", izjavio je Vigins.

Armstrong je doživotno suspendovan zbog dopinga i oduzeto mu je svih sedam titula pobednika Tura, dok je Vigins imao najuspešniju godinu u karijeri pošto je postao prvi Britanac šampion najprestižnije svetske trke, a kasnije je osvojio zlatnu medalju u drumskoj vožnji na Olimpijskim igrama u Londonu.

Međutim, izuzetni uspesi britanskog bilikliste u opasnosti su da budu u senci doping skandala, koji je izazvao ogromnu pažnju širom sveta.

"Moja glavna briga je da ja stojim ovde kao pobednik Tur de Fransa. Trebalo bi svi da radimo i gledamo napred, da se više ne osvrćemo na ono što se desilo pre 10 i 15 godina", poručio je britanski biciklista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track