Marić: Formirati savet za borbu protiv nasilja u sportu
Foto: Kurir

Marić: Formirati savet za borbu protiv nasilja u sportu

Ostali sportovi -
Marić navodi da je inicijativa već bila u redovnoj proceduri, ali da smatra da poslednji događaji na fudbalskoj utakmici u Kruševcu nalažu hitnost delovanja po ovom pitanju, dodajući da je borba protiv nasilja na sportskim manifestacijama jedan je od prioriteta tog ministarstva

BEOGRAD - Ministarka omladine i sporta Alisa Marić zatražiće danas na sednici Vlade Srbije da se ponovo formira Nacionalni savet za borbu protiv nasilja u sportu.

"Na sednici Vlade tražiću hitno formiranje Nacionalnog saveta za borbu protiv nasilja u sportu, da se incidenti na sportskim borilištima ne bi ponavljali", navodi se u izjavi ministarke Marić, koja je dostavljena medijima.

Ona je ocenila da su zahtevi da se Srbija kazni brisanjem sa mape evropskog fudbala prenaglašeni i ishitreni i pozivala na smirivanje strasti i uzdržanost u reakcijama svih strana.

"Treba sačekati izveštaj delegata utakmice kao merodavni dokument za svako eventualno pokretanje postupka u UEFA. Nasilje na stadionima nemili je kolorit brojnih zemalja, a borba protiv toga je globalnog karaktera, i nema razloga izdvajati Srbiju kao poseban fenomen u tom smislu", navodi se u izjavi ministarke Marić.

Ona je navela da je Srbija opredeljena da sportske priredbe učini bezbednim i da očekuje "da ovaj slučaj u evropskoj kući fudbala bude tumačen kroz uvažavanje činjenica i nikako jednostrano".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track