Vodeći trio bez problema

Vaterpolo

Vodeći trio bez problema

Ostali sportovi -
Partizan, Crvena zvezda i Radnički, lako zabeležili nove pobede u prvenstvu

Vaterpolisti Radničkog očekivano su nastavili da nižu pobede u Prvoj A ligi Srbije. Novu, petu pobedu, u petom kolu nacionalnog prvenstva, Kragujevčani su ostvarili u Novom Sadu, gde su savladali Dunav sa 18:2. U ostalim mečevima, favoriti su posao odradili po planu, tako da je Crvena zvezda savladala Beograd (16:3), dok je Partizan nadigrao Banjicu (12:5).

Trener Udovičić dao je šansu prvotimcima koji do sada nisu imali previše prilike za igru, ali je i nešto slabiji tim bez problema došao do novih bodova. Već posle prvog perioda igre bilo je 7:0 i bilo je potpuno jasno da Dunav nema nikakve šanse. Do samog kraja Radnički je zaokružio trijumf sa 18:2, da bi se među 13 strelaca izdvojio Filipović, koji je tri puta zatresao mrežu Novosađana.

Vaterpolisti Crvene zvezde turisnki su, na bazenu "11. april" došli do pobede nad Beogradom. Već u prvom kvartalu crveno-beli su stvorili četiri gola viška, da bi protivnika dotukli u trećoj deonici, kada je rezultat otišao na 11:2, a na samom kraju i 16:3. Stojčić, Avramović i Ranđelović su sa po tri pogotka bili najzaslužniji za novu pobedu Zvezde.

Ekipa Partizana je, posle poraza od Radničkog, prilično lako došao do novog trijumfa. Kao i najveći rivali, i crno-beli su većinu problema, protiv Banjice, rešili u prvom poluvremenu, kada su već imali vođstvo od 7:1, a do kraja i stigli na konačnih 12:5. Među šest strelaca istakao se Mandić sa četiri pogotka, dok je Gogov na drugoj strani ostvario istovetan učinak.A liga, peto kolo:

Beograd - Crvena zvezda 3:16

Dunav - Radnički 2:18

Partizan - Banjica 12:5

Singidunum - ŽAK 9:7

Vojvodina (slobodna)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track