Ivana i Goran Maksimović obišli streljanu u Jagodini

Poseta

Ivana i Goran Maksimović obišli streljanu u Jagodini

Ostali sportovi -
U istom objektu počela je i izgradnja novog prostora od 700 kvadratnih metara za sva međunarodna takmičenja

JAGODINA - Olimpijska vicešampionka u streljaštvu Ivana Maksimović i selektor Goran Maksimović obišli su danas gradsku streljanu u Jagodini, koja je u završnoj fazi renoviranja.

Pozdravljajući goste ispred direktor Jagodinskog sportskog saveza Zoran Gligorijević je istakao da je u poslednja dva meseca na streljani rekonstruisan krov, urađena spoljna fasada i takmičarski prostor.

Postavljene su elektroinstalacije i digitalna oprema u takmičarsklom delu streljane koji je sada spreman za sva domaća takmičenja na određenom nivou i kvalitetne pripreme strelaca.

"U toku su radovi na dogradnji Gradskog strelišta, na prostoru od 700 kvadratnih metara koji će imati 40 streljačkih mesta za vazdušno oružje, prostor za malokalibarsko oružje, moderne svlačionice i ostale prateće prostorije", rekao je Gligorijević.

Ivana Maksimović je najavila da će doći da trenira sa strelcima Jagodine. Ona je navela da je čest gost ovog grada jer u njemu ima rodbinu po ocu.

Goran Maksimović je obećao pomoć Streljačkog saveza, i požalio se da se mnogi klubovi u Srbiji gase jer nemaju sredstava za rad.

Majka srpske olimpijke, Miriban Maksimović požalila se da Beograd nema streljanu za malokalibarsku pušku i da sada odlaze u Novi Sad na treninge.

Prostor je namenjen održavanju svih domaćih, evropskih i međunarodnih takmičenja u streljaštvu, pripremu reprezentativaca.

Radovi će se odvijati dok vremenske prilike dozvoljavaju, a plan je da budu završeni u rano proleće.

Goste su pozdravili, ispred kluba, predsednik Skupštine Josip Kovač i trener Miomir Spasojević.

Gligorijević je Ivani Maksimović, uz druge poklone grada, poklonio i umetničku sliku sa ćuranom, simbolom Jagodine, a Goranu Maksimoviću, zastavu grada.

Ivana je posetila i osnovne škole: "Goran Ostojić" i "17. oktobar".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track