Rukometašice na važnoj proveri u meču s Rumunijom

Saša Bošković

Rukometašice na važnoj proveri u meču s Rumunijom

Ostali sportovi -
Reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi A na EP sa selekcijom Norveške, Ukrajine i Češke

BEOGRAD - Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković izjavio je danas u Vrnjačkoj Banji da se pripreme za Evropsko prvenstvo privode kraju i da će kontrolna utakmica sa Rumunijom biti veoma važna provera.

Reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi A na EP sa selekcijom Norveške, Ukrajine i Češke.

"Pripreme polako daju svoje rezultate. Ostao nam je još jedan trening u Vrnjačkoj Banji da doteramo neke sitne detalje pred važnu proveru sa Rumunkama u petak u Pančevu. Radili smo na pravim stvarima prethodnih desetak dana, a na raspolaganju imam sjajne igračice", rekao je Bošković na konferenciji za novinare.

On je istakao da je Andrea Lekić imala dobru polusezonu u mađarskom Đeru, a da je Sanja Damnjanović koja igra za Podravku drugi strelac Lige šampiona.

"Ostale devojke su bile sjajne ove jeseni u svojim klubovima, tako da je naš prevashodni zadatak da pretočimo tu klupsku formu u reprezentativnu. Koče nas sitne povrede, ali se trudimo da devojke poštedimo i odmorimo za napore, koji ih čekaju", rekao je Bošković.

Po njegovim rečima, uslovi za pripreme su fantastični, pa će rukometašice ići na tretman i u hiperbaričnu komoru. Selektor rukometašica Srbije smatra da će se tek u januaru videti rezultati koji će reprezentacija ostvariti.

"To nije samo medalja ili zarađeni novac. Glavni cilj je koliko će devojčica od narednog meseca početi da trenira rukomet po srpskim gradovima. To je ono za šta se borimo u Areni", rekao je Bošković. Kapiten reprezentacije Andrea Lekić naglasila je da su uslovi u Vranjačkoj Banji na vrhunskom nivou. "Ne znamo u kakvoj smo formi, tako da će Rumunke u petak biti prava provera. Spremamo se za Norvešku, koja je glavni favorit za osvajanje zlatne medalje", rekla je Lekićeva i dodala da pored Norveške ima još šest-sedam reprezentacija koje konkurišu za medalje.

Jedna od najboljih rukometašica Srbije Sanja Damnjanović smatra da reprezentacija bez obzira na rezultat mora da ostavi dobar utisak na Evropskom prvenstvu. "Svesne smo svega što nas čeka u naredne dve nedelje. U prvom kontrolnom meču sa Partizanom, nismo mogli da sagledamo realnu sliku o našoj trenutnoj formi, zato će nam Rumunke biti pravi test pre početka takmičenja", rekla je Damnjanovićeva.

Evropsko prvenstvo održaće se od 4. do 16. decembra u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track