Rukometašice Srbije startovale porazom na EP
Foto: Tanjug

Neuspeh na početku EP

Rukometašice Srbije startovale porazom na EP

Ostali sportovi -
Srpkinje su pružile dobar otpor aktuelnom svetskom, olimpijskom i evropskom šampionu
1 / 4 Foto: TANJUG

Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je večeras od Norveške rezultatom 28:26 (17:12) u meču prvog kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Svetlana Ognjenović sa devet golova, dok je Andrea Lekić dodala šest. U pobedničkoj ekipi najbolja je bila Koren sa osam pogodaka.Češka je ranije danas u prvom susretu grupe A nadigrala Ukrajinu 25:22. Naša selekcija će za dva dana igrati sa Ukrajinom, dok će se u drugom meču sastati Norveška i Češka.

Naša selekcija je vodila samo na početku meča, a onda su Norvežanke preuzele inicijativu. Aktuelne olimpijske, svetske i evropske šampionke su u 15. minutu povele s četiri gola razlike (8:4). Našoj selekciji nije pomogao ni tajm-aut selektora Saše Boškovića, pošto su Skandinavke sigurnom igrom prvih 30 minuta rešile u svoju korist 17:12.Srpske rukometašice su zaigrale angažovanije na početku drugog dela meča i brzo su smanjile vodjštvo Norvežanki na 19:17. Međutim, usledilo je nekoliko grešaka našeg tima, koje koriste gošće i serijom 4:2 stižu do prednosti od 23:19. Srbija je u tim trenucima često igrala sa rukometašicom manje, a nekoliko puta naše nisu uspele da realizuju kontranapade. Borbenom igrom Srpkinje su u 53. minutu izjednačile na 25:25. Naše rukometašice su imale napad i za vođstvo, ali su se Norvežanke odbranile. Gošće su sigurnom igrom do kraja meča ostvarile prednost od dva gola i zasluženo su stigle do pobede.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track