Rukometašice za zdraviju Srbiju

I lopta i lopata

Rukometašice za zdraviju Srbiju

Ostali sportovi -
Srpske rukometašice u okviru akcije „Pošumi Beograd“ posadile nekoliko sadnica hrasta i jasena u parku oko jezera na Adi Ciganliji

Vole svoju zemlju i prirodu.Srpske reprezentativke u rukometu u jeku Evropskog prvenstva odvojile su vreme i pokazale da se zalažu za očuvanje i ulepšanje društvene sredine. Jutro posle herojske borbe i poraza od svetskih prvakinja Norvežanki, naše rukometašice došle su na Adu Ciganliju i zasadile prve sadnice u okviru akcije „Pošumi Beograd“.Ana Kačarević, Jovana Stojiljković i Jovana Bartošić pokazale su da se bore za Srbiju na terenu, ali i van njega. Zasađeno je oko 200 od ukupno 2.500 sadnica hrasta lužnjaka i poljskog jasena, koliko je planirano da se posadi na toj lokaciji, na četiri hektara površine.- Uvek smo tu da podržimo ovakve akcije i ulepšamo Beograd i celu Srbiju. Više zelenila znači više kiseonika za naša pluća - izjavila je Jovana Bartošić.Hladnoća i blato nisu smetali srpskim reprezentativkama, koje su bez oklevanja uzele lopate u ruke i bacile se na posao. Uz smeh i razgovor rad im nije teško pao, samo su u jednom trenutku od prisutnih u šali zatražile rukavice jer je decembarsko jutro, uz jaku košavu na beogradskom jezeru, ipak pokazalo svoje zube.Ne može nam zima ništa! Jeste ledeno, ali znamo zašto smo ovde - poručile su Srpkinje.

Navijači, pomozite!Kombank arena u Beogradu večeras će biti mesto nove borbe srpskih reprezentativki, koje dočekuju Ukrajinu (18.15). Naše devojke pozivaju navijače .- Protiv Norveške u Areni je bilo oko 3.000 ljudi, ali navijanje je bilo odlično i činilo mi se da je dvorana bila puna. Nadam se da će u narednim mečevima biti više ljudi na tribinama, oni su naš osmi igrač i neophodni su nam - izjavila je Ana Kačarević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track