Ivana Nešović izbegla epicentar zemljotresa u Japanu

Ivana Nešović izbegla epicentar zemljotresa u Japanu

Ostali sportovi -
Ivana je trenutno, srećom, na zapadu Japana, gde je čeka duel japanskog šampionata, ali će već za dva dana morati da se vrati u blizinu središta zemljotresa

NIŠIO - Jak zemljotres, praćen cunamijem, pogodio je u petak ujutro severoistočnu obalu Japana, vrlo blizu grada Nišio u kojem živi srpska odbojkašica Ivana Nešović.

"Trenutno sam u Okahami, ovde ništa nisam osetila, ali za dva dana moram da se vratim blizu epicentra zemljotresa. Nisam na licu mesta, ali sam na vestima videla da tamo sve pada, da je visina cunamija bila oko jedan metar, ali je upozorenje posle nekoliko sati ukinuto i prema prvim informacijama, ono što je najbitnije, nema žrtava", rekla je Nešovićeva.Zemljotres se desio u gotovo istoj oblasti koja je posle veoma razornog zemljotresa i cunamija opustošena prošle godine."Ovde gde sam sada nema panike, ali nam problem predstoji pri povratku u Nišio. Put vodi kroz dugačke tunele koji su bili uzdrmani onim prošlim zemljotresom, a oni su u ovom trenutku najopasniji, pošto se ne zna da li će biti još potresa. Pre par dana, jedan tunel se obrušio i bilo je poginulih", zabrinuto ističe srpska odbojkašica koja trenutno brani boje Denso Airbiza.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track