Terzić: Želim zlatnu medalju i sledeće godine u Beogradu

Spremna za nove uspehe

Terzić: Želim zlatnu medalju i sledeće godine u Beogradu

Ostali sportovi -
Terzićeva će sledeće godine nastupati u konkurenciji mlađih seniora na krosu u Beogradu, a istakla je da se nada da će opet obradovati svoju zemlju

BEOGRAD - Srpska atletičarka Amela Terzić rekla je danas da je zlatnom medaljom na Evropskom prvenstvu u krosu na najbolji način završila juniorsku karijeru i da taj uspeh želi da ponovi sledeće godine u konkurenciji mlađih seniora.

"Došla sam spremna na takmičenje u Budimpešti i znala sam da mogu. Staza mi je prijala, trčala sam svoju truku i prva ušla u cilj. Želela sam da zlatom u Budimpešti na najbolji mogući način krunišem svoju juniorsku karijeru i u tome sam uspela", rekla je Amela Terzić na konferenciji za medije u Beogradu.

Terzićeva će sledeće godine nastupati u konkurenciji mlađih seniora na krosu u Beogradu, a istakla je da se nada da će "opet obradovati svoju zemlju". Njen trener Rifat Zilkić kazao je da je Terzićeva na krosu u Budimpešti sve savršeno odradila.

"Imali smo dobru taktiku za trku i Amela je sve savršeno odradila. Ona je na svakom takmičenju za četiri godine koliko je junior bila u borbi za medalju", kazao je Zilkić.

Predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović rekao je da se nada da će se Amela Terzić i sledeće godine u Beogradu boriti za medalju.

"Nema lepšeg načina da se završi godina koja je najuspešnija za atletski sport. I sam Amelin kraj juniorske karijere nije mogao biti bolji. Sledeće godine imaće šansu da nastupi na EP u krosu pred domaćom publikom i nadamo se da će se i tu boriti za medalju", rekao je Jevrosimović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track