Damnjanović: Dankinje sad znaju gde je Srbija

Očitale lekciju

Damnjanović: Dankinje sad znaju gde je Srbija

Ostali sportovi -
Rugale su nam se, govorile da ne znaju gde je Srbija, ali mislim da će sada zapamtiti - rekla je Sanja Damjanović

BEOGRAD - Srpska rukometašica Sanja Damnjanović, jedna od junakinja večerašnje pobede protiv Danske, rekla je da je presreća zbog trijumfa, posebno jer će rivalke sada znati gde se nalazi Srbija.

„Veoma sam srećna, čestitam drugaricama, jer smo toliko želele da ih pobedimo.Rugale su nam se, govorile da ne znaju gde je Srbija, ali mislim da će sada zapamtiti. Stigao nas je umor, ali ko o tome misli, verujte, ne spavamo, ali sve možemo kad imamo ovako divnu publiku“,rekla je Damnjanovićeva.

Kapiten Andrea Lekić istakla je da joj je pobeda protiv Dankinja najvažnija u karijeri.

„Ovo mi je najdraža utakmica u karijeri.Uspeli smo da izvučemo trijumf i izdržimo veliki pritisak. Hvala publici koja nas je nosila do pobede“, poručila je ona.

Jelena Erić naglasila je da su meč odlučili dobra odbrana i fenomenalna Katarina Tomašević.

„Dobra odbrana i Katarina iza nas, plus fenomenalna atmosfera, dali su svoje. Ponešeni publikom uradili smo sve ono što smo se dogovorili u svlačionici. Ova ekipa je dokazala da je mentalno i psihološki jaka, kad gubimo znamo da se vratimo, ali i kad vodimo da popustimo. Najvažnije je da dajemo sve od sebe na terenu“, rekla je Erićeva.

Selektor Saša Bošković ocenio je da su devojke dokazale da mogu da se nose i sa najjačim selekcijama sveta.

„Verujte,dajemo sve od sebe i nadam se da je publika zadovoljna, Nadam se da će nas podržati u četvrtak protiv Francuske kada se budemo borili za polufinale. Svaku utakmicu dobro spremamo, dajemo maksimum, pa čak i da smo izgubili uveren sam da bi publika bi bila zadovoljna. Čestitam Danskoj, ali pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima. Za nas je Danska gotova priča i sada mislimo samo na Francusku“, zaključio je Bošković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track