Savić: Ne strepite za budućnost srpskog vaterpola

Ostajemo svetska sila

Savić: Ne strepite za budućnost srpskog vaterpola

Ostali sportovi -
Juniori osvojili bronzu na Svetskom prvenstvu i najavili nastavak trofejnog niza

BEOGRAD - Selektor juniorske vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je danas da je generacija igrača koja je osvojila bronzanu medalju na šampionatu sveta u Pertu pokazala da poseduje pobednički mentalitet i da niko ne treba za strepi za budućnost ovog sporta.

"Na neki način smo ispunili cilj koji smo nametnuli sebi pre početka šampionata. Turnir smo počeli veoma loše, imali smo dosta problema u organizaciji, ali smo kako je vreme odmicalo sticali samopouzdanje. Jednu od najboljih partija pružili smo u četvrtfinalu sa Grčkom, dok smo u polufinalu protiv Mađara na neki način upali u klopku i nismo uspeli da ih stignemo", rekao je Savić na konferenciji za medije u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.

On je istakao da je kao i na svakom velikom takmičenju bilo teško motivisati ekipu za meč za treće mesto.

"Mislim da je najvažnije što smo uspeli da se "podignemo" pred duel sa Hrvatima za bronzu. Time je ova generacija pokazala da poseduje karakter i pobednički mentalitet. To je nešto što je oduvek krasilo i krasiće naše reprezentacije", zaključio je Savić.

Zamenik kapitena Miloš Maksimović rekao je da u budućnostoi očekuje još bolje rezultate nacionalnog tima.

"Ovom bronzom smo napravili veliki uspeh u Pertu. Najteže nam je bilo posle poraza u polufinalu, ali smo kroz razgovor i priču uspeli da se vratimo za meč sa Hrvatskom. Nadam se da će na nekom od narednih takmičenja ova ekipa ostvariti još bolji rezultat i uzeti zlatnu medalju", poručio je Maksimović.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Velibor Sovrović čestitao je bronzanim juniorima i poželeo im da u budućnosti budu još bolji.

"Želim vam da budete ovako dobri i sledeće godine na takmičenjima koja vas očekuju. Verujem da su veliki uspesi pred vama", istakao je Sovrović.

Srija je na šampionatu sveta u Peru u polufinalu izgubila od Mađarske sa 9:8, ali je potom u meču za treće mesto savladala Hrvatsku sa 8:7.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track