Brijo: Srbija dobar domaćin, ali poseta slaba

Pohvale za našu zemlju

Brijo: Srbija dobar domaćin, ali poseta slaba

Ostali sportovi -
On je zahvalio na podršci čelnicima Rukometnog saveza Srbije (RSS), predstavnicima vlasti, kao i volonterima i vozačima - njih 6.500, koji su u teškim uslovima uspeli da budu na visini zadatka

BEOGRAD - Predsednik Evropske rukometne federacije (EHF) Žan Brijo pohvalio je danas Srbiju za organizaciju Evropskog prvenstva za žene, iako je razočaran slabom posetom navijača.

"Zadovoljni smo dobrodošlicom i organizacijom, izveštaje koje smo dobili su pozitvni i mnogi su bili zadovoljni što se za kratko vreme vraćaju u Srbiju. Prijatelji iz Srbije su mogli iskustvo iz januara da iskoriste i ponovo organizuju šampionat. Ne možemo još da kažemo da su odlično uradili posao, jer su ostale još dve utakmice do kraja, ali su vrlo blizu toga“, rekao je Brijo.

On je dodao da je poseta na utakmicama bila ispod očekivanja.

"Broj gledalaca je razočaravajući, nekoliko je faktora uticalo na to. Domaćin nije imao mnogo vremena za organizaciju šampionata, a i znali smo da će u olimpijskoj godini, na prvom narednom takmičenju posle Londona biti manje navijača zbog ekonomskih razloga. Vremenski uslovi su bili loši i to je sigurno uticalo na posetu. Juče je bio fantastičan dan, oboren je rekord na rukometnim takmičenjenima za žene i brojka od 13.000 je neverovatna stvar“, ocenio je Brijo.

On je zahvalio na podršci čelnicima Rukometnog saveza Srbije (RSS), predstavnicima vlasti, kao i volonterima i vozačima - njih 6.500, koji su u teškim uslovima uspeli da budu na visini zadatka.

Predsednik RSS Velimir Marjanović rekao je da je zadovoljan dosadašnjom organizacijom EP.

“Zadovoljni smo šampionatom i trudili smo se da damo sve od sebe. Izvinjavamo se ako je bilo nekih grešaka, trudićemo se da se ne ponove sledeće godine na Svetskom prvenstvu“, rekao je Marjanović.

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković istakao je da je ponosan i zadovoljan organizacijom šampionata.

"Sve je bilo dobro i čestitam mojim saradnicima na odličnom poslu. Posle januara, zahvaljujući EHF-u dobili smo i organizciju novog velikog takmičenja. Želim narednim domaćinima Hrvatskoj i Mađarskoj puno sreće“, rekao je Đurković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track