Borovčanin: Protiv korupcije pomaže nam i Interpol

Borovčanin zna kako se treba boriti protiv korupcije

Borovčanin: Protiv korupcije pomaže nam i Interpol

Ostali sportovi -
Srpski državni sekretar informisao je predsednicu Interpola da je Vlada Srbije formirala Nacionalni savet za borbu protiv nasilja u sportu, na čijem čelu je Ivica Dačić

Počela borba.Državni sekretar u ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin na samitu sportskih lidera Doha goals forum razgovarao je sa predsednicom Interpola Mirej Balestrazi. Glavna tema bila je borba protiv korupcije u sportu, nameštanja utakmica, menadžerskih zloupotreba i dopinga.- Mirej Balestrazi istakla je da je Interpol odlučan u borbi protiv zloupotreba u sportu. Navela je da su to korupcija, doping, nameštanje utakmica i menadžerske mahinacije, nasilje na sportskim tribinama i terenima. Da borba počinje onda kada shvatimo šta su zloupotrebe i da je neophodno to raditi sistemski - rekao je Nenad Borovčanin.Srpski državni sekretar informisao je predsednicu Interpola da je Vlada Srbije formirala Nacionalni savet za borbu protiv nasilja u sportu, na čijem čelu je Ivica Dačić.- Dogovorili smo saradnju i podršku Interpola izgradnji kvalitetnog sistema za omladinu i sport u Srbiji. Sport nikada neće imati dovoljno sredstava da se do kraja izbori sa nameštanjem utakmica, dopingom i nasiljem. Zato je važno obrazovati mlade, izgraditi sistem vrednosti u sportu i podići sportsku etiku na mnogo viši nivo - zaključio je Borovčanin.(S. R.)

Prijem kod patrijarhaNjegova svetost patrijarh srpski gospodin Irinej primio je u Patrijaršiji srpskoj u Beogradu Nenada Borovčanina, državnog sekretara za omladinu u Ministarstvu omladine i sporta. Njegova svetost istakao je da je veoma važno usmeriti omladinu ka trajnim i univerzalnim vrednostima, kao i da je omladina budućnost svake zemlje, pa i naše. Borovčanin će se danas sastati sa nadbiskupom mitropolitom Stanislavom Hočevarom u beogradskoj nadbiskupiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track