Mandić: Ponosna sam, znam ko su prethodni dobitnici nagrade

Najbolji u 2012.

Mandić: Ponosna sam, znam ko su prethodni dobitnici nagrade

Ostali sportovi -
Mandićeva je na spektakularnoj svečanosti u hotelu Hajat proglašena za najboljeg sportistu Srbije u 2012. godini, u tradicionalnom 56. izboru najstarijeg sportskog dnevnog lista na Balkanu, beogradskog "Sporta"

BEOGRAD - Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić rekla je večeras da je ponosna na izbor najboljeg sportiste Srbije, istakavši da je svesna kakve sportske veličine su bile prethodni dobitnici ove nagrade.

Mandićeva je na spektakularnoj svečanosti u hotelu Hajat proglašena za najboljeg sportistu Srbije u 2012. godini, u tradicionalnom 56. izboru najstarijeg sportskog dnevnog lista na Balkanu, beogradskog "Sporta".

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam ovde večeras. Prošle godine bila sam jedna od nominovanih za nagradu, ove godine sam laureat i želim da zahvalim redakciji Sporta i žiriju", izjavila je olimpijska šampionka, dodajući da je ponosna na svoj tim i trenera Dragana Jovića.

"Znam ko su prethodni dobitnici ove nagrade. Zahvaljujem i na podršci države, koja nam je omogućila potrebne pripreme za Olimpijske igre", poručila je Mandićeva, koja je pobedila u izboru sa 87 bodova ispred Ivane Maksimović i Novaka Đokovića (37).

Sportisti godine "Zlatnu značku" je uručila ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

"Većeg sportskog priznanja u Srbiji od ovog nema, u duhu tradicije najbolje biraju bivši dobitnici. Milicina zlatna olimpijska medalja nas je obasjala i čestitam joj na ogromnom uspehu. 2012. godina donela nam je mnogo uspeha, a sa puno ambicija i očekivanja ulazimo u narednu. Podrška države biće vetar u leđa svim sportistima, pa i Milici, da postignu još bolje rezultate. Želim vam svima srećnu novu sportsku godinu", izjavila je Marićeva.

Za najboljeg mladog sportistu u 18. izboru proglašena je atletičarka Amela Terzić, juniorska prvakinja Evrope u krosu.

"Iznenađena sam nagradom. Ne želim ništa da obećavam za sledeću godinu, ali ću se truditi da nastavim ovako i opravdam poverenje ljudi koji su uz mene", rekla je Terzićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track