Huk: Želim da se borim u Srbiji

Svuda pođi kući dođi

Huk: Želim da se borim u Srbiji

Ostali sportovi -
Marko Huk je rođen u Srbiji pod imenom Muamer Hukić

BEOGRAD - Nemački bokser Marko Huk rekao je danas da ima želju da se bori u beogradskoj Areni i izrazio nadu da bi to moglo da se desi do kraja 2013. godine.

"Želeo bih da se borim u Beogradu, u Areni. Smatram da je to izvodljivo. Neophodno je samo da dovedem nemačku televiziju da prenosi meč, a to je moguće, možda čak i krajem sledeće godine", rekao je Huk.

Na pitanje novinara da li smatra da bi postao šampion da je ostao u rodnoj Srbiji, desetostruki svetski prvak u kruzer kategoriji u verziji WBO, čije je pravo ime Muamer Hukić, odgovorio je:

"Nemačka mi je pružila dobre uslove. Da sam ostao u Srbiji ne verujem da bih postao prvak sveta".

U bokserskim krugovima Huka smatraju kontroverznim borcem zbog njegovog burnog temperamenta, a on sam kaže da ga u Nemačkoj "u isto vreme i vole i mrze", ali da na njegovim mečevima nikad nije dosadno.

"Teško mi je da održavam težinu za tešku kategoriju, ali pobedio sam sve u kruzeru, pa moram da tražim dalju motivaciju" rekao je Huk, navodeći da planira borbe sa svetskim šampionima, Vladimirom i Vitalijem Kličkom.

"Vidim realnu šansu da pobedim braću Kličko. Moj tim dao im je dobru ponudu, ali nisu prihvatili. Izgleda da me se plaše", zaključio je Huk.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track