OSVETA DŽELATU: Partizan konačno savladao Seged

Evroliga

OSVETA DŽELATU: Partizan konačno savladao Seged

Ostali sportovi -
Izabranici Vlade Vujasinovića uspeli su da se revanširaju mađarskom timu za tri vezana poraza u Evroligi
1 / 4

BEOGRAD - Vaterpolisti Partizana pobedili su ekipu Segeda rezultatom 8:6 u sedmom kolu grupe D, Evrolige.

Izabranici Vlade Vujasinovića postigli su četiri vezana gola u poslednjoj deonici, preokrenuli rezultat i naneli prvi poraz mađarskoj ekipi u ovoj sezoni Evrolige.

Dva gola za Partizan postigli su Mandić, Ćuk i Mitrović, a preostale Dedović i Rackov. Najefikasniji u mađarskom timu bio je Sivoš sa tri postignuta gola.

Crno-beli sa deset osvojenih bodova ostaju na drugom mestu na tabeli grupe D, dok se ekipa Segeda sa 15 osvojenih bodova izdvojila na prvom mestu.

Partizan u narednom kolu gostuje u Rumuniji ekipi Oradea.

Na startu meča viđeno je nekoliko neiskorišćenih prilika na obe strane. Partizan je igrao sjajno u odbrani, nije dozvoljavao Mađarima da postave napad.

Do vođstva prvi dolaze crno-beli, Matović je fenomenalno asistirao Dedoviću koji bez većih problema uspeva da kruniše pogotkom odličnu igru svog tima u odbrani (1:0).

Mađari su do kraja prve deonice uspeli da izjedače rezultat (1:1). Seged je uspeo da iskoristi igrača više, prebacili su loptu do usamljenog Toroka Vele koji donosi izjednačenje mađarskom timu.

Drugu deonicu maestralnim golom iz velike daljine otvara Ivan Racko. Nisu se nadali vaterpolisti Segeda da će Racko uputiti udarac, ostavili su mu prostora, što je vaterpolista Partizana sjajno iskoristio i doneo prednost svom timu (2:1).

Slaba igra u napadu i očajna realizacija sa igračem više koštala je crno-bele u nastavku meča. Seged je najpre uspeo da izjednači rezultat, a zatim nakon odlične asistencije Toroka Vele, Sivoš donosi Mađarima prvi put prednost na meču.

Do kraja druge četvrtine Seged je još jednom iskoristio igrača više, izuzetno raspoloženi Vela je novim golom udvostručio prednost svog tima (4:2).

Nakon nekoliko propuštenih prilika u trećoj deonici, Partizan posle osam minuta igre uspeva da postigne pogodak. Fenomenalan gol sa desetak metara postigao je Mandić.

Već u narednom napadu Seged uspeva da vrati dva gola prednosti, nakon odličnog uplivavanja Sivoša (3:5). Međutim, crno-beli konačno uspevaju da postignu više od jednog gol u jednoj četvrtini. Mitrović se sjajno snašao ispred gola Mađara i smanjio prednost na 4:5.

U poslednjoj deonici privi do pogotka dolaze gosti preko Sivoša, međutim, odmah je usledio brz gol Ćuka za (5:6). Nakon velike borbe Partizan ponovo preko sjajnog Ćuka posle dužeg vremena dolazi do izjednačenja!

Usledila je sjajna odbrana Sora, a zatim i veliki preokret crno-belih. Najpre je Mitrović doneo prednost svom timu, a zatim Mandić donosi Partizanu prvi put u meču dva gola viška (8:6)!

Vujasinović: Moralo je da se vrati

Vlada Vujasinović, trener vaterpolista Partizana, istakao je da je njegov tim bio jači i čvršći od Segeda, kada se odlučivao pobednik i sasvim zasluženo slavio u 7. kolu Evrolige.

"Drago mi je što smo večeras mi bili ti koji su prelomili utakmicu. Bili smo čvršći i jači od rivala, iako se to po starosti igača ne bi reklo. Trebalo nam je vremena da udjemo u meč, ali od druge četvrtine stvari su polako počele da dolaze na svoje mesto", izjavio je Vujasinović.

Vujasinović nije gubio nadu ni kada su Mađari vodili sa dva gola razlike.

"I kada smo gubili verovali smo u uspeh. Svaki dan radim sa ovim momcima i to je moralo da se vrati na jedini mogući način u sportu, a to su pobede. U završnici meča uspeli smo da se vratimo, na kraju smo odigrali i moćno. Mogu da kažem da je Seged imao i sreće kako je prošao u završnici susreta".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track