Vuković: Teško je reći koliko vredimo

Rukomet

Vuković: Teško je reći koliko vredimo

Ostali sportovi -
Imamo devet novih igrača sa vrlo malo reprezentativnog iskustva, kaže selektor Srbije

Muška rukometna reprezentacija Srbije, je prema rečima članova tima, koji će nas predstavljati na Prvenstvu sveta, potpuno spremna, ali je zbog promena u sastavu nemoguće proceniti koliko izabranici selektora Veselina Vukovića mogu.

"Potencijal koji imamo je nešto što nam daje nadu u budućnost, a to smo imali prilike da vidimo na kvalifikacionim utakmicama. Želja cele reprezentacije je da osvoje medalju u Španiji, i mi im želimo da taj cilj i ostvare” rekao je predsednik Rukometnog saveza Srbije, Velimir Marjanović.

Istim povodom, u prepodnevnim časovima, podršku našim reprezentativcima pružila je i ministarka omladine i sporta Alisa Marić, koja je zajedno sa državnim sekretarom Predragom Peruničićem obišla srpske reprezentativce i uverila se da su uslovi u kojim su boravili i pripremali bili na vrhunskom nivou i da u skladu sa tim očekuje i rezultate.

“Imamo devet novih igrača sa vrlo malo reprezentativnog iskustva, ali naš dogovor je da od prve do poslednje utakmice u Španiji damo sve od sebe. Uvek smo optimisti i verujem da možemo da ostvarimo velike rezultate“ istakao je Veselin Vuković, selektor reprezentacije.

“Velika je čast igrati za svoju zemlju i dostojno je predstavljati. Svakako imamo kvalitet koji treba da ga pokažemo na Svetskom prvenstvu” rekao je kapiten reprezentacije Momir Ilić.

Ivan Nikčević, levo krilo reprezentcije, dodao je da svaka utakmica treba da bude veliko finale, i da se nada da će sa mladim reprezentativcima na kraju Svetskog prvenstva iskusiti ono što su oni osetili u januaru mesecu.

Srpske reprezentativce, kako muške, tako i ženske, zahvaljujući velikom uspehu i kvalitetu pokazanom u proteklih godinu dana, sponzori su nagradili sa 60 satova, limitiranog izdanja, sa nacionalnim obeležjem naše zemlje, koje im je uručila voditeljka Marija Kilibarda.

Svetsko prvenstvo za rukometaše održava se od 11. do 27. januara, a naši reprezentativci 10. januara kreću za Španiju. Srbija će, u grupi C u Saragosi, igrati sa nacionalnim timovima Saudijske Arabije, Belorusije, Južne Koreje, Poljske i Slovenije. Naša reprezentacija prvu utakmicu na Prvenstvu igraće u subotu 12. januara protiv Južne Koreje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track