Vuković: Pokušaćemo da iskoristimo umor Poljaka

Optimista

Vuković: Pokušaćemo da iskoristimo umor Poljaka

Ostali sportovi -
Naša šansa je u jednom visokom ritmu tokom svih 60 minuta, naravno i najčvršća moguća odbrana - rekao je Vuković

SARAGOSA - Selektor rukometaša Srbije Veselin Vuković rekao je danas da će igru protiv Poljske zasnivati pre svega na dobroj odbrani i dodao da ovaj meč umnogome može da odredi dalju sudbinu ekipe na Svetskom prvenstvu.

"Gledali smo njihov duel sa Slovenijom, koja je dobila meč dobrom igrom u odbrani "šest-nula". Poraženi su, jer su malo rotirali igrače u i mislim da su umorni ušli u završnicu gde se lomio rezultat. Naša šansa je u jednom visokom ritmu tokom svih 60 minuta, naravno i najčvršća moguća odbrana. Na tome ćemo bazirati naše nade za pobedu u tom meču", rekao je Vuković novinarima u Saragosi.

Pobedom nad Poljskom reprezentacija Srbije bi osigurala najmanje drugo mesto u C grupi, što znači da bi u osmini finala izbegla Hrvatsku ili Španiju.

Za prvo mesto u grupi selekciji Srbije biće potrebna i pobeda nad Slovenijom u poslednjem kolu prve faze.

"Mi imamo dve utakmice u kojima ćemo odrediti svoj plasman i budućeg protivnika u osmini finala. Mislim da imamo šanse da dobijemo oba duela. Ne bi spalo u domen nerealnog da se desi nešto drugačije, ali naša je želja je da obe utamice dobijemo i sa prve pozicije odemo u osminu finala", kazao je Vuković.

Selektor Srbije dodao je i da je posle prve tri utakmice na SP zadovoljan ambicijom i pristupom ekipe.

"Mislim da su momci, bez obzira na greške tokom turnira, imali dobar pristup. To je ono što raduje i na tome ćemo se bazirati i dalje. Želja je bila prisutna, i pored loših odbrana i greškica. Samo tako da nastavimo", poručio je Vuković.

Srbija ima maksimalan učinak posle prva tri kola na SP, a sutrašnji meč u Saragosi sa Poljskom igra se od 20.15.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track