NAMEŠTALJKA: Španci pustili Hrvate?

Rukometne igre

NAMEŠTALJKA: Španci pustili Hrvate?

Ostali sportovi -
Španski listovi zadovoljni posle poraza svojih rukometaša kojim su na putu ka finalu izbegli najveće favorite Francuze i Dance

MADRID - Rukometaši Španije i Hrvatske odlučivali su u subotu uveče o pobedniku grupe D na Svetskom prvenstvu.

Domaćin turnira, Španija poražena je rezultatom 25:27, ali umesto očajanja španski sportski listovi su tu vest prokomentarisali kao dobru.

Marka je u izvešaju napisala da "poraz i nije loša stvar".

"Hrvati pobedom odlaze u deo žreba u kome su smešteni i Francuzi i Danci. Sve tri reprezentacije su veliki favoriti za naslov, no samo jedna može do finala. Stoga, poraz od Hrvatske i nije loša stvar", piše Marka.

Statistika sa meča kazuje da su Španci katastrofalno odigrali ovaj meč, potpuno drugačije u odnosu na sve prethodne kada su mleli rivale. Kao primer navodi se učinak golmana Arpada Šterbika. Šterbik uopšte nije bio na nivou ranijih utakmica odbranivši samo šest od 33 udarca!!! Primera radi, golman Hrvatske Mirko Alilović odbranio je 16 udaraca od 41.

Naravno, iz obe reprezentacije odbacuju insinuacije o bilo kakvom dogovoru.

Španci će u osmini finala igrati protiv Srbije, dok će Hrvati igrati protiv Belorusije. Ukoliko savladaju Beloruse, a sva je prilika da će to biti lakši trening, Hrvati će u četvrtfinalu naleteti na Francuze kojima je prepreka u osmini finala Island. Pobednik tog meča ići će u polufinale na evropske prvake Dance. Španci na svom putu imaju Nemce ili Ruse.

Pogledajte završnicu meča

http://www.youtube.com/watch?v=iXh4B_Mqkcs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track