VATERPOLISTI ZVEZDE: Ne idemo nigde, pare prvo deci

Rešenje krize na vidiku

VATERPOLISTI ZVEZDE: Ne idemo nigde, pare prvo deci

Ostali sportovi -
Vaterpolisti Crvene zvezde ne žele da napuste klub i spremni su da i dalje igraju iako mesecima ne primaju plate

Vaterpolisti Crvene zvezde Denis Šefik, Nikola Rađen, Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Boris Vapenski iostali ne žele da napuste klub i spremni su da i dalje igraju iako mesecima ne primaju plate.

Finansijski problemi su okovali crveno-bele, predsednik Viktor Jelenić je poručio igračima da su slobodni u izboru nove sredine, ali oni nemaju nameru nigde da idu.

"Imali smo sastanak sa klupskim čelnicima. Jasno nam je da je situacija loša i da ne znaju da li će klub dobiti novac. Posle susreta sa vodećim ljudima, sastali smo se mi igrači i dogovorili se da radimo i da igramo kao do sada", rekao je golman Denis Šefik.

Iskusni čuvar mreže kaže da će oni obavljati svoj deo posla u bazenu i da nemaju nameru da napuštaju ekipu, jer bi bilo šteta da dignu ruke od srpskog vaterpola koji je potpuno oživeo.

"O odlasku ne razmišljam, možemo samo u drugu italijansku ligu, ko još žuri tamo? Ovde smo napravili veliki posao, o našoj klupskoj sceni sada priča ceo svet. Prošle godine je polufinale Kupa gledalo 200 ljudi, sada 2.000. Sutradan je viđeno najbolje finale u istoriji vaterpola u Srbiji. Bilo bi šteta da sve to propadne", istakao je Šefik.

Njegov saigrač Nikola Rađen je pozvao da se novac prvo da najmlađima i dodao da se nije ni pomišljalo na štrajk.

"O tome niko nije razmišljao, ali neko mora da shvati da ima igrača koji u vrlo teškoj finansijskoj situaciji. Mi stariji smo rekli čelnicima - dajte prvo mlađima, pa tek onda nama. Gledao sam te momke posle finala Kupa, oči su im sijale od sreće. I meni je bila čast što sam bio deo onakvog spektakla. Naježio sam se pre skoka u bazen. A, onda nam se dešava ovo što se dešava", poručio je Rađen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track