SJAJNA IGRA: Partizan potopio Oradeu!

Liga šampiona

SJAJNA IGRA: Partizan potopio Oradeu!

Ostali sportovi -
Izabranici trenera Vlade Vujasinovića prelomili su meč u trećoj četvrtini koju su dobili rezultatom 4:0

ORADEA - Vaterpolisti Partizana ubeljivo su savladali na gostovanju u Rumuniji ekipu Oradee, rezultatom 10:6, u osmom kolu grupe D Lige šampiona.

Crno-beli su ostvarili izuzetno važnu pobedu koja im daje realne šanse da takmičenje u grupi okonča na prvom mestu.

Najzaslužniji za ubedljiv trijumf Partizana bio je Dušan Mandić koji je meč završio sa četiri postignuta gola, Ćuk je dao dva, a u strelce su se upisali Tanasković, Mitrović, Rackov i Vukićević.

Crno-belima je ovo bila četvrta pobeda u elitnom takmičenju, i trenutno zauzimaju drugo mesto u grupi sa 13 bodova, dok je mađarski Seged na čelu sa 15 bodova, a na trećem je Galatasaraj sa sedam bodova.

Tok meča:

Vaterpolisti Partizana su odlično otvorili meč. Zahvaljujući dobroj igri u odbrani i napadu uspeli su da dođu do dva gola predosti (3:1). Nakon toga usledio je neshvatljiv pad u igri crno-belih. Domaći tim je iskoristio propuštene šanse Partizana i sa dva vezana gola do kraja prve četvrtine uspeo da izjednači rezultat (3:3).

Dunka je na startu druge deonice nastavio seriju Oradee, pa je domaći tim nakon tri vezana gola prvi put na utakmici stigao do prednosti (4:3). U narednom napadu Ćuk svojim drugim golom na meču uspeva da izjednači rezultat.

Do kraja poluvremena nije viđen nijedan pogodak. Partizan je znatno popravio odbranu, međutim, crno-beli i dalje imaju problema sa realizacijom kada imaju igrača više.

U trećoj četvrtini viđena je apsolutna dominacija Partizana. Izabranici trenera Vlade Vujasinovića su zaigrali znatno bolje u napadu i sa tri vezana gola stigli do najveće prednosti na utakmici (7:4). Seriju crno-belih otvorio je Mandić, a sjajne golove postigli su Mitrović i Rackov.

Fenomenalnim golom na dve sekunde do kraja treće deonice, Mandić je doneo Partizanu velikih +4 pred poslednjih osam minuta utakmice. Zahvaljujući sjajnoj odbrani i odličnim rešenjima u napadu crno-beli su treću period igre dobili rezultatom 4:0.

Posle dugo vremena Oradea je uspela da postigne pogodak, Samuila je smanjio zaostatak svog tima na -3 (8:5), ali samo na kratko. Usledila je su dva vezana gola Partizana. Najpre se raspoloženi Mandić sjajno snašao i postigao četvrti gol na meču, a onda je usledila bomba Tanaskovića za odličnih 10:5. Do kraja meča domaćin je golom Kretua samo uspeo da ublaži pobedu Partizana 10:6.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track