Odbojkaši Spartaka pobedili Zvezdu

Odbojka

Odbojkaši Spartaka pobedili Zvezdu

Ostali sportovi -
Posle velike borbe i 128 minuta igre. Subotičani su načinili veliko iznenađenje, nanevši prvi poraz u domaćim okvirima aktuelnom šampionu Srbije

U prvom meču 14. kola Super lige za odbojkaše Spartak je pobedio Crvenu zvezdu posle velike borbe i 128 minuta igre. Subotičani su načinili veliko iznenađenje, nanevši prvi poraz u domaćim okvirima aktuelnom šampionu Srbije.

Od starta meča bila je vidljiva velika želja i energija kod domaćih. Spartak je igrao sjajno, trener Goran Ilić je postavio pobedničku taktiku, a igrači su ispoštovali sve ono što je tražio.U završnici prvog seta Zvezda je vodila (21:20). Ipak, Spartak je uspeo da preokrene i poenom Medića osvoji uvodni set – 25:23.

Na krilima dobijenog prvog perioda Subotičani su bolje počeli i u drugom. Imao je Spartak tri poena viška na drugom tehničkom tajm-autu (16:13), potom i „plus dva” u završnici (21:19), ali se Zvezda ovoga puta izvukla i došla do izjednačenja – 25:22.

Treći set je imao gotovo identičan tok kao prvi. Ponovo je u njegovom većem delu Zvezda imala minimalnu prednost, ponovo je vodila sa 21:20. Po istom scenariju usledio je preokret Spartaka, koji je vratio prednost – 25:23.

U četvrtom periodu Crvena zvezda je od starta nametnula svoj ritam, a Spartak nije imao umeća da odgovori favoritu. Beograđani su tada lako došli do novog izjednačenja – 25:16 i činilo se da će ipak uknjižiti i 14. trijumf.Ipak, posle tri dobijena taj-breka u ovoj sezoni, usledio je jedan u kojem je rival diktirao ritam. Spartak je imao od dva do tri poena prednosti, a Zvezda ni jednog trenutka nije uspela da se vrati u ovaj set – 15:12.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track