Savić: Sa Nemcima je uvek teško

Vaterpolo

Savić: Sa Nemcima je uvek teško

Ostali sportovi -
Savić je potvrdio da se za duel protiv Nemaca u ekipu vraća Duško Pijetlović, dok će bolesnog Nikolu Rađena zameniti mladi Nikola Dedović

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da su njegovi izabranici favoriti protiv Nemačke u meču Svetske lige, ali da to moraju da pokažu u bazenu.Srbija sutra u Novom Sadu dočekuje Nemačku u 4. kolu B grupe Svetske lige i eventualnom pobedom obezbediće učešće na završnog turniru tog takmičenja, sredinom juna u Rusiji.

"Jesmo kvalitetniji, ali to treba pokazati u bazenu. Znamo Nemce, uvek je sa njima bilo tvrdo i verujem da će tako biti i sutra. Očekujem ozbiljan pristup od samog početka utakmice. Ukoliko bude tako, smatram da neće biti ni problema", izjavio je Savić.

Savić je potvrdio da se za duel protiv Nemaca u ekipu vraća Duško Pijetlović, dok će bolesnog Nikolu Rađena zameniti mladi Nikola Dedović.

"Očekujem veliku borbu. Nemci su možda u lošijoj situaciji jer su u prošlom kolu izgubili na peterce od Španije, ali sa njima tradiciionalno igramo tvrde utakmice. Želimo i verujemo u pobedu, ali moramo da budemo oprezni i igramo maksimalno angažovani. Verujem, ipak, da ne bi trebalo da imamo problema", poručio je Savić.

Iskusni Živko Gocić takođe veruje u uspeh, pod uslovom da ceo tim ispoštuje dogovore i odigra kao ume.

"Nemci su neugodni, sa njima stalno igramo na gol-dva, ali verujem da ćemo da ih savladamo. U pitanju je veliki ulog, mi pobedom praktično osiguravamo plasman na završni turnir Svetske lige", rekao je Gocić.

Utakmica između Srbije i Nemačke na programu je u subotu od 18 sati u bazenu novosadskog Spensa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track