Za vreme Superbola više od 20 miliona postova na Tviteru
Foto: Reuters

Spektakl

Za vreme Superbola više od 20 miliona postova na Tviteru

Ostali sportovi -
Ova društvena mreža bila je platforma za komunikaciju miliona ljudi kao u vreme Olimpijskih igara u Londonu ili predsedničkih izbora u SAD

NJUJORK/NJU ORLEANS - Finale američkog fudbala - Superboul, nastup Bijonse i nestanak struje tokom meča u Nju Orleansu bili su povod za 24,1 milion postova na Tviteru u nedelju uveče.

U oko 50 reklamnih spotova, koliko ih je emitovano preko televizije tokom utakmice, Tviterov hashtag (taraba) se mogao uočiti na više od 25. Tviter je bio manje popularan za vreme Superbola prošle godine, kada je ta društvena mreža zabeležila 13,7 miliona postova.

Komesar lige američkog fudbala (NFL) Rodžer Gudel rekao je da za polučasovni nestanak struje tokom utakmice ne treba kriviti Bijonse i "energični nastup" pevačice. Na Tviteru i u medijima komentarisalo se da je Bijonse preopteretila mrežu specijalnim svetlosnim efektima tokom nastupa. Kako je objasnio Gudel, za njen šou je korišćen poseban generator, koji nije prikačen na mrežu stadijuma.

Pre početka meča himnu je otpevala Ališa Kiz, a Dženifer Hadson je s decom iz osnovne škole Sendi Huk otpevala pesmu u znak sećanja na poginule u pucnjavi koja se u toj školi u Njutaunu (Konektikat) dogodila u decembru.

Baltimor Rejvensi u nedelju su pobedili San Francisko Fortinajnerse sa 34:31 i tako osvojili drugi trofej u istoriji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track