STRAŠNO: Lindzi Von ugrožena karijera?

Posle pada u Šladmingu

STRAŠNO: Lindzi Von ugrožena karijera?

Ostali sportovi -
Najbolja američka skijašica je tokom trke superveleslaloma pokidala prednje ukrštene i bočne ligamente desnog kolena i polomila potkolenicu

ŠLADMING - Jedna od najboljih svetskih skijašica Lindzi Von mogla bi da završi karijeru, pošto je prilikom pada na trci u Austriji pokidala prednje ukrštene i bočne ligamente desnog kolena i polomila potkolenicu.Američka skijašica sledeće nedelje će u Koloradu biti podvrgnuta operaciji. Vonova će zbog te povrede, koju je doživela juče na stazi u Šladmingu, propustiti ostatak sezone.Lekar američkog skijaškog tima Vilijam Steret rekao je da je 24-godišnja skijašica sinoć puštena iz bolnice i da je smeštena u hotelu sa ostatkom tima."Lindzi je dobro. Sada sam je posetio. Vedrog je duha", rekao je Steret.

Međutim, još nije poznato kada će se Vonova vratiti na stazu."Prvo treba sačekati operaciju. Moramo videti na tačno kakav su način pokidani ligamenti i kolika su oštećenja. Mislim da ima dosta pitanja u vezi njenog oporavka. Moguće je da se Lindzi brzo vrati skijanju, a radi se o periodu od šest do sedam meseci. Međutim, moguć je i drugi scenario. Ružno je to najavljivati, ali vrlo verovatno je i da će morati da završi skijašku karijeru", rekao je poznati njujorški hirurg specijalizovan za sportske povrede Aleksis Čiang Kolvin.Von je sa druge strane poručila je da ne odustaje od učešća na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014."Zahvalna sam svima koji me podržavaju. To mi daje snage i uliva optimizam ", rekla je Von.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track