UBEDLJIV TRIJUMF: Partizan deklasirao Špandau!

Liga šampiona

UBEDLJIV TRIJUMF: Partizan deklasirao Špandau!

Ostali sportovi -
Crno-beli su ubedljivim trijumfom nad nemačkim timom zacementirali drugo mesto u grupi

BEOGRAD - Vaterpolisti Partizana ostvarili su ubedljivu pobedu nad nemačkim Špandauom (8:1), u okviru devetog kola Lige šampiona.

Crno-beli su ovim trijumfom osigurali drugo mesto na tabeli, dok je nemački predstavnik porazom izgubio šanse da se nađe u narednoj fazi takmičenja.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je reprezentativac Srbije Dušan Mandić sa dva pogotka.

Partizan je tokom celog meča demonstrirao veoma dobru igru u odbrani, a u završnici duela domaći vaterpolisti su imali dovoljno prostora da prirede i par ezgibicija svojim navijačima.

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je posle ubedljive pobede da je njegov tim ceo meč odigrao na vrhunskom nivou.

„Ovo je bila vrlo važna utakmica za klub. Ne samo da smo napravili korak napred, nego smo i sjajno igrali. Uspeli smo da skupimo tim i odigramo odličnu utakmicu od prvog do poslednjeg trenutka. I slabiji klubovi su ranije davali više od jednog gola. Naravno, uvek ima mesta za napredak, ali bili smo dobri“, rekao je Vujasinović.

Kao i u većem delu dosadašnjeg toka sezone, ekipa Partizana nije bila kompletna na centarskim pozicijama.

„Teško je bez centara, a naporno je i za vaterpoliste koji ne igraju tu poziciju. Što se tiče Mandića, on kada bi se opredelio za poziciju centra, bio bi jedan od najboljih svih vremena“, dodao je Vujasinović.

Dvostruki strelac za ’crno-bele’ Dušan Mandić rekao je da je ekipa, prvi put u sezoni, izbegla velike padove i oscilacije u igri.

„Odigrali smo utakmicu na zavidnom nivou. Drago mi je što se nismo opustili i pored velike razlike, kao što se dešavalo ranije. Celu utakmicu smo igrali istim tempom. Napredujemo iz dana u dan“, zaključio je Mandić.

Crno-beli vaterpolisti u poslednjem kolu, koje se igra 27. februara gostuju turskom Galatasaraju u Istanbulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track