Održan Lužnički megdan

Održan Lužnički megdan

Ostali sportovi -
Trka je jedinstvena i nesvakidašnja po svim svojim karakteristikama.
1 / 4 Foto: Kurirluznicki Megdan

Za vikend je jugoistok Srbije postao prava sportska arena na otvorenom. Na teritoriji opština Babušnica, Pirot i Dimitrovgrad, po grebenskim masivima Ruja i Vlaške planine održana je trka na turno skijama po ruti dugoj oko 60 km u organizaciji Saveza ekstremnih sportova Srbije.

U trci učestvuju sportisti koji su spremni na sve u zimskim uslovima, njima sneg, led, vetar, nepoznati putevi, silazak niz stene, noćenje pod zvezdama ne predstavljaju problem. Mala, ali odabrana grupa sportista, orjentirci, alpinisti, maratonci, skijaši, planinari, pripadnici specijalnih jedinica i gorske službe spasavanja, koja voli pravi izazov i netaknutu prirodu.

Na startu u subotu 02. februara u 6h ujutru u selu Preseka krenulo je šest timova. Do prvog kontrolnog punkta koji se nalazio na 17km od starta na karauli Vuči del ispod planine Ruj stigli su svi, ali su tri tima već tu odustala.

Posle orjentacionog zadatka, preostala tri tima dobijaju novu kartu i kreću ka vrhu Ruja koji je najviši u celoj regiji sa 1.706 mnv. Sledeći cilj je bila karaula Sip (cca 1.240mnv) iznad sela Jasenov del, gde je poslednji punkt za taj dan, važi pravilo spuštanja “rampe” i obavezno bivakovanje.

Trka drugog dana prelazi iz Babušničke opštine u Dimitrovgradsku.

Kroz cilj prolaze svi zajedno oko 15h, ali zbog prednosti od prvog dana ekipa Serbian wild wolfs pobeđuje.

Tim Serbian wild wolfsčinili su Nemanja Nešković i Igor Vuković. Nemanja je iskusan alpinista, speleolog i spasilac gorske službe. Nosilac crnog pojasa u karateu. Igor Vuković je pripadnik bataljona vojne policije specijalne namene – Kobre. Državni prvak u orjentiringu i duatlonu. Takođe se bavi biatlonom I iron man triatlonom. Više puta pobednik na trci preživljavanja u letnjim uslovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track