Đilas želi da otme Beogradski maraton

Ukidanje tradicije

Đilas želi da otme Beogradski maraton

Ostali sportovi -
Gradonačelnik naložio raskid ugovora sa dosadašnjim organizatorom prestižne trke, najverovatnije zbog marketinških prava

Prašina pre trke.Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas naložio je Sekretarijatu za sport da potpiše ugovor sa Atletskim savezom Beograda kao novim organizatorom Beogradskog maratona, uz obrazloženje da je Grad Beograd kao osnivač Beogradskog maratona odlučio da organizaciju poveri ASB. Ovakav potez čelnika glavnog grada izazvao je reakciju preduzeća „Beogradski maraton d.o.o.“, u čijem saopštenju stoji:

- Osnivač Beogradskog maratona je preduzeće „Beogradski maraton d.o.o.“ i jedini ovlašćeni organizator 26. Beogradskog maratona je to preduzeće. Ponavlja se scenario iz 2003. i 2004. godine, kad je Beogradski maraton na isti način, nakratko, nezakonito otet, pa 2005. godine, uz izvinjenje gradonačelnika, ponovo vraćen legalnom organizatoru, preduzeću „Beogradski maraton d.o.o.“.

Iz ovog preduzeća podsećaju i na činjenicu da je predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević ranije najavio realizaciju značajnih humanitarnih kampanja i dodaju da su se za učešće već prijavili atletičari iz više od 20 zemalja, kao i da je dogovoreno da promoter bude legendarni Karl Luis. Sad se nameće pitanje hoće li to biti ostvareno ako ASB bude rukovodio maratonom.

Iza svega se, najverovatnije, krije priča o marketinškim pravima jer nema sumnje da bi Beogradski maraton bio dobar magnet za brojne sponzore i prava mogućnost za reklamiranje.

Đilas stavlja maraton pod svoju šapu
Đilas stavlja maraton pod svoju šapu

Ugovor nije problem

Gensek ASB Nikola Penić naglasio je da kompanija „Beogradski maraton“, nije produžila ugovor s Gradom.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić objašnjava na šta se odnosio taj ugovor.- Ugovorom se definiše podela posla između Grada Beograda i nas kao organizatora i vlasnika marketinških prava - rekao nam je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track