ZLATNA KUGLA: Kolašinac šampion Evrope!

Prva medalja u Geteborgu

ZLATNA KUGLA: Kolašinac šampion Evrope!

Ostali sportovi -
Srpski atletičar je kuglu bacio 20,62 metra
1 / 4

GETEBORG - Srpski atletičar Asmir Kolašinac osvojio je zlatnu medalju u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Geteborgu.Kolašinac je kuglu bacio 20,62 metra. On je u prvoj seriji prestupio, a u drugoj je ostvario rezultat os 20,60. Srpski atletičar je u trećoj seriji kuglu bacio 20,21 metar. Kolašinac je u četvrtoj seriji ostvario rekord sezone u dvorani, koji mu je i doneo zlatnu medalju, pošto je kuglu bacio 20,62 metra. Naš atletičar je u petoj seriji ostvario rezultat od 20,51 metar, dok je u šestoj bacio kuglu 20,49 metara.

http://www.youtube.com/watch?v=4ZEb_dIhwFs
BiH Hamzi Aliću, koji je kuglu bacio 20,34 metra Današnja medalja je najveći uspeh atletičara iz Srbije na dvoranskim prvenstvima. Asmir: Presrećan sam Kolašinac Evropskom prvenstvu u Helsinkiju Kolašinac

Ivica Dačić čestitao KolašincuPredsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić čestitao je Kolašincu osvajanje zlatne medalje.

"Čestitam Vam na osvajanju zlatne medalje, doneli ste prvo odličje našoj zemlji na prvenstvu u Švedskoj. Srbija je ponosna na Vas, jer postizanjem ovog uspeha vraćate staru slavu srpskoj atletici", navodi se u čestitki premijera Srbije.

Ministarka omladine i sporta Srbije, Alisa Marić je takođe čestitala Kolašincu osvajanje medalje. "Svojim izvanrednim rezultatom doneli ste Srbiji prvu medalju na šampionatima Starog kontinenta u dvorani i verujem da Vaše zlatno odličije označava nastavak duge i slavne tradicije naše atletike", navodi se u saopštenju ministarke Marić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track