ZAMALO: Reprezentativke Srbije ostale bez ekipne bronze

EP u streljaštvu

ZAMALO: Reprezentativke Srbije ostale bez ekipne bronze

Ostali sportovi -
Za našu selekciju nastupile su Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Jelena Živković

ODENZE - Ženska reprezentacija Srbije u streljaštvu u sastavu Andrea Arsović, Ivana Maksimović i Jelena Živković osvojila je četvrto mesto u discilpini vazdušna puška na prvenstvu Evrope u Danskoj.

Srbija je takmičenje završila za 1.239,3 kruga, a od bronze su je delila 1,6 krugova.

Zlatna ekipna medalja pripala je Italiji sa 1.242,9 krugova što je zbog novih pravila novi svetski i evropski ekipni rekord. Srebro su osvojile Nemice sa 1.241,9 krugova, a bronzu Austrijanke sa 1.240,9 krugova.

U pojednačnoj konkurenciji Arsovićeva se plasirala na peto mesto sa 143,5 krugova, Maksimovićeva je na kraju završila osma sa 79,4 kruga, dok je Živkovićeva bila 60. sa 406,3 kruga.

Olimpijska vicešampionka je oborila svetski rekord u disciplini vazdušna puška, ali je u finalu bila tek osma jer se po novim pravilima rezultat iz kvalifikacija ne računa.

U pojedinačnoj konkurenciji, trijumfovala je Liza Ungerank (Austrija) sa 208,3 kruga, ispred Martine Pike (Italija) sa 206,3 kruga, dok je bronzu osvojila Živa Dvoržak iz Slovenija sa 185,9 krugova.

Srpski strelci završili su učešće na EP u Danskoj sa dve ekipne medalje - ženska seniorska selekcija u sastavu Zorana Arunović, Jasna Šekarić i Bobana Veličković osvojila je zlato u disciplini vazdušni pištolj, dok su muškarci istim oružjem bili srebrni - Andrija Zlatić, Damir Mikec i Dimitrije Grgić.

Osvojena su i tri četvrta mesta: Mikec (pištolj), Arunović (pištolj) i ženska seniorska reprezentacija (puška), dva peta mesta: Arsović (puška) i muška juniorska reprezentacija (puška), jedno sedmo mesto: Zlatić (pištolj), tri osma mesta: Veličković (pištolj), Maksimović (puška) i Tiha Todorović (juniori, puška), kao i jedno deseto mesto: Andrija Milovanović (junori, puška).

Seniorska muška reprezentacija puškom bila je 12. a ovim oružjem Nemanja Mirosavljev je završio na 15. poziciji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track