Bakiću podrška 116 sportskih saveza!
Foto: KURIR

Intervju

Bakiću podrška 116 sportskih saveza!

Ostali sportovi -
Obilazeći Srbiju proteklih nedelja nailazio sam na iste probleme kod svih lokalnih sportskih saveza, poručuje kandidat za predsednika SSS

BEOGRAD - Izbori za predsednika Sportskog saveza Srbije biće održani 15. marta u Beogradu. Kandidat Ivan Bakić, direktor SC "Šumice" veruje da će njegov program podržati većina delegata na izbornoj skupštini i da Sportski savez Srbije mora da bude najznačajnija institucija srpskog sporta. Bakić za Kurir navodi da je preciziranje nadležnosti sportskih organizacija prilika za afirmiciju celokupnog domaćeg sporta!

Zašto smatrate da ste pravi kandidat za predsednika SSS?

- Posle netransparentnog raspisivanja izbora i stvaranja utiska jednoglasne podrške dosadašnjem predsedniku, mojom kandidaturom se dosta toga promenilo. Obilazeći Srbiju proteklih nedelja nailazio sam na iste probleme kod svih lokalnih sportskih saveza. SSS se bavio vise poslovima koji su u nadležnostima Olimpijskog komiteta i Ministarstva Sporta nego stvarnim problemima lokalnih sportskih saveza. Obilazeći sportske i opštinske saveze po celoj Srbiji i predstavljajući im svoj program dobio sam veliku podršku 116, što granskih, što opštinskih saveza.Vaš prvi zadatak ako postanete predsednik SSS? - Prvi potez biće relaksiranje odnosa sa Olimpijskim komitetom Srbije i jasno delovanje u okviru postojećih zakona.Na koji način popraviti saradnju?

- Smatram da u budućnosti Sportski Savez Srbije i Olimpijski komitet Srbije treba da zajednički sprovode strategiju sporta koja je donesena od strane Ministarstva sporta i omladine. Tu strategiju treba da sprovode na nacionalnom nivou.Koji deo strategije treba da sprovede Sportski savez?- Zadatak Sportskog saveza Srbije treba da bude da se ta strategija sprovodi na lokalnom nivou. Ustvari, to je kolevka sporta, a odatle se stvaraju vrhunski sportisti i takođe se omasovljuje sport. Potrebno je da klubovi koji imaju potencijal budu podržani na lokalnom nivou na osnovu strategije. Olimpijski komitet Srbije vodi brigu o vrhunskim sportistima, kao što to radi i sada, dok se SSS mešao u to, a zanemarivao svoju osnovnu ulogu. Kategorizacija sportova treba da bude zajednička SSS i Olimpijskom komitetu Srbije, ali to do sada nije bio slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track