NAŠAO NOVI SPORT: Lens Amstrog postaje plivač

Ne može bez sporta

NAŠAO NOVI SPORT: Lens Amstrog postaje plivač

Ostali sportovi -
Četrdesetjednogodišnji Armstrong će plivati u disciplinama na 500, 1.000 i 1.650 jardi slobodnim stilom u svom rodnom gradu Ostinu i to u konkurenciji takmičara svog godišta

NJUJORK - Američki biciklista Lens Armstrong koji je u oktorbru doživotno suspendovan zbog dopinga, planira da se vrati takmičenjima, ali kao plivač.

Armstrong koji je u januaru i sam priznao da je tokom karijere uzimao nedozvoljena sredstva u intervjuu američkoj novinarki Opri Vinfri, moći će da se takmiči na plivačkom mitingu u Teksasu ovog vikenda. To takmičenje ne podleže kodeksu Svetske i Američke anti doping agencije.

Četrdesetjednogodišnji Armstrong će plivati u disciplinama na 500, 1.000 i 1.650 jardi slobodnim stilom u svom rodnom gradu Ostinu i to u konkurenciji takmičara svog godišta.

Izvršni direktor US mastersa u plivanju Rob Bučer rekao je da se do sada niko zvanično nije usprotivio učešću Armstronga na ovom takmičenju.

"Svrha ove manifestacije je da ohrabri ljude koji su već u godinama da započnu da se bave plivanjem", rekao je Bučer.

Armstrongu je u oktobru zbog dopinga oduzeto svih sedam titula pobednika Tur de Fransa koje je osvajao u periodu od 1999. do 2005. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track