Udovičić: Slavićemo sa Kragujevčanima i celom Srbijom

Stiže trofej u Šumadiju

Udovičić: Slavićemo sa Kragujevčanima i celom Srbijom

Ostali sportovi -
Radnički je na pragu osvajanja trofeja u Kupu Evrope

KRAGUJEVAC - Kapiten vaterpolista Radničkog Vanja Udovičić izrazio je uverenje da će on i saigrači proslaviti u subotu uveče sa Kragujevčanima i celom Srbijom prvi evropski klupski trofej u ovoj godini.

Radnički dočekuje italijansku Florenciju u revanš utakmici finala Kupa Evrope i na korak je od osvajanja titule pošto je prvi meč u gostima dobio rezultatom 8:4.

"Velika je čast igrati finalne utakmice koje mnogo donose i klubu i našoj zemlji. Ovo je drugo poluvreme finala, u kojem se odlučuje ko će osvojiti trofej i drago mi je da se to dešava baš u Kragujevcu", izjavio je Udovičić na konferenciji za medije.

Uprkos ubedljivoj pobedi u Firenci, Kragujevčani ne potcenjuju rivala i maksimalno ozbiljno pristupaju ovom susretu.

"Možemo donekle rasterećeno da uđemo u utakmicu, ali se nadamo da ćemo ostvariti pozitivan ishod i tako opravdati očekivanja. Verujem da ćemo slaviti i proslaviti sa Kragujevčanima i celom Srbijom prvi evropski klupski trofej u ovoj godini", poručio je jedan od najboljih vaterpolista sveta.

Pomoćni trener Radničkog Dejan Jovović istakao je da se tim približio kraju zacrtanog evropskog puta.

"Moram da naglasim da evropski trofej još nije osvojen, ali za sada imamo rezultat koji nam daje ogromne šanse sa trijumfujemo. Ipak, pred nama su još četiri četvrtine koje moramo da odradimo na najbolji mogući način", kazao je Jovović.

Iskusni Aleksandar Ćirić naglasio je da je put do trofeja bio veoma težak, uprkos tome što su ostvarene sve pobede.

"Ovo je bilo zahtevno takmičenje, iako smo sve ekipe pobedili sa velikom razlikom. Nije bilo lako, čak ni nama iskusnim igračima", naveo je on

Zadovoljan ostvarenim rezultatima je i načelnik Gradske uprave Zlatko Milić.

"Polako se bližimo ostvarivanju ciljeva zacrtanih u avgustu i septembru prošle godine. Cilj je bio da budemo među prva dva kluba, sad vidite da to nije bila prazna priča, već da je moguće. Već mislimo na narednu sezonu, dogovaramo se, želimo da zadržimo ove igrače", otkrio je Milić.

Revanš finala vaterpolo Kupa Evrope igra se u zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“ od 20 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track