RAZBILI SPARTAK: Partizan blizu F4

Vaterpolo Evroliga

RAZBILI SPARTAK: Partizan blizu F4

Ostali sportovi -
Partizan je sve vreme bio dominarao na bazenu na Banjici i pokazao da je značajno kvalitetniji tim od rivala

Vaterpolisti Partizana pobedili su u Beogradu Spartak iz Volgograda sa 11:6 (3:2, 2:0, 3:2, 3:2) u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Gavril Subotić sa tri gola, dok su Dušan Mandić i Nikola Dedović postigli po dva. Spartak je predvodio Vitalij Jurčik sa dva pogotka.

Partizan i Spartak su u igrali gol za gol u prvoj četvrtini, ali je domaći tim stekao osetniju prednost u drugoj deonici, kada je igrao odličnu odbranu i dobio taj deo igre sa 2:0, za vođstvo od 5:2 na poluvremenu. Timovi su u trećoj četvrtini ponovo igrali gol za gol i ponovo je domaći tim bio bolji. Partizan je poslednju deonicu počeo serijom od 3:0 za vođstvo od 11:4, ali je Spartak tada postigao dva gola i malo ublažio poraz.

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je danas da je njegova ekipa "pomalo plašljivo" počela utakmicu .

"Pomalo plašljivo smo ušli u utakmicu, ali smo se bolje snalazili u baznu kako je odmicala. Možda smo mogli da pobedimo i sa većom razlikom, ali pet golova nije malo, tako da imamo čemu da se nadamo", rekao je Vujasinović posle utakmice.

"U Volgogradu ćemo imati isti pritisak kao i ranije sa Brešom. Volgograd kod kuće igra mnogo drugačije, mnogo čvršće i sudije su im popustljivije...Verujem da ćemo sa ovim plusom uspeti u Volgogradu da izborimo plasman na "fajnal for"", rekao je Vujasinović.

Najefikasniji igrač susreta Gavril Subotić ocenio je da je ekipa pokazala timski duh i da je zadovoljan nastupom Partizana.

"Zadovoljan sam, mada smo mogli još bolje. Pokazali smo timski duh, poštovali smo dogovor i sve to me raduje. U revanšu očekujem tvrdu i mnogo grublju utakmicu od ove, ali mislim da smo pokazali da smo bolja ekipa od njih", rekao je Subotić.

Završni turnir Lige šampiona odigraće se u Beogradu krajem maja i početkom juna.

Liga šampiona

Četvrtfinale

Partizan - Spartak 11:6

Seged - Crvena zvezda 5:7

Vuljagmeni - Barseloneta 3:8

Galatasaraj - Jug 5:12

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track