Akcija maratona i Kurira: Da srušimo rekorde!
Foto: Marina Lopicic

Akcija maratona i Kurira: Da srušimo rekorde!

Ostali sportovi -
Srbi će poslati još jednu predivnu sliku u svet, uz nastup dosad najvećeg broja učesnika u trkama na beogradskim ulicama

Trči, Beograde, trči!Još samo dva dana dele nas od 26. Beogradskog maratona, a već sada je jasno da će biti oboren broj učesnika u polumaratonskoj i maratonskoj trci. Nema sumnje da će i Kurir trka za život, u kojoj ćemo pokazati koliko smo human narod, oboriti sve rekorde po masovnosti, pa je već sada jasno da nas čekaju divni prizori i pravo uživanje na ulicama Beograda.Sjajna prilika da, u svetlu tragičnih događaja s maratona u Bostonu, pokažemo svetu ko smo i šta smo. Da trčimo, šetamo, skakućemo u znak pomena bostonskim žrtvama, ali i za pomoć deci oboleloj od retkih bolesti. Jer ako nešto umemo, to je da se ujedinimo u humanosti, što ćemo u nedelju još jednom potvrditi.- Prošle godine učestvovalo je više od 2.300 takmičara, a veoma nam je bitno što se taj broj povećava i što će i ove godine biti pomeren rekord po broju učesnika u maratonskoj i polumaratonskoj trci - rekao je direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić i ponovio da se za bezbednost ne treba brinuti.- Beograd je oduvek bio otvoren i bezbedan grad i ubeđen sam da nema razloga da se posebno brinemo za bezbednost na Beogradskom maratonu. Saradnja sa odgovornim gradskim i republičkim strukturama zaduženim za bezbednost na visokom je nivou - zaključio je Nikolić.

BS potpisuje majiceČlanovi Beogradskog sindikata potpisivaće danas od 19 do 21 sat majice „Trčim za život“ u prodavnici „Sport vižn“ u Tržnom centru „Ušće“. Kompletan prihod od prodaje majica (cena jedne - 990 dinara) urađenih za Kurir trku za život ide za udruženje roditelja dece koja boluju od retkih bolesti - Život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track